JO13-2 beslist het wederom in de tweede helft

Voorschoten ‘97 JO13-4 : FC Rijnvogels JO13-2 3:5 (2:2)

Dat de Vogels de stijgende lijn te pakken hebben is wel duidelijk. Ook Voorschoten’97 wordt aan de zegekar gebonden en gezien het spelbeeld in de tweede helft is dat meer dan verdiend. Met een paar schitterende doelpunten werd de goedkeepende doelman kansloos gelaten. Momenteel zijn wij vier wedstrijden ongeslagen en hebben we de aansluiting met de subtop gevonden. De overige ploegen zijn gewaarschuwd …

Vandaag moesten de Rijnvogels de inhaalwedstrijd spelen tegen Voorschoten’97. Deze wedstrijd stond normaal ingepland op 11 februari, maar omdat Nederland onverwachts in een winter wonderland veranderde ging het niet door. Gelukkig is het deze dag heerlijk voetbalweer en hebben we niks te klagen. Om circa 12:15 klinkt op Sportpark Adegeest het eerste fluitsignaal en starten beide teams de wedstrijd.

De Voorschotenaren zoeken direct de aanval op, maar Mart is scherp en onderschept de bal en stuurt vervolgens Frank weg. Frank rent op het doel af en lijkt in één op één duel met de keeper te komen, maar keurig behoud Frank het overzicht en legt hij de bal af op Danilo. Die de snelle 0:1 voorsprong maakt na minder dan één minuut gespeeld te hebben. Een betere manier om een wedstrijd te beginnen is er niet. De thuisploeg zal moeten komen en dat doen ze ook. De snelle rechtsbuiten is een goede speler en na vijf minuten spelen zorgt hij ervoor dat Voorschoten’97 een hoekschop krijgt. De hoekschop wordt in eerste instantie goed weggewerkt, maar op de zestien meter staat er een speler helemaal vrij en zijn inzet beland zomaar in de verre hoek van het doel 1:1.

De Vogels staan weer met de voeten aan de grond en er zal weer gevoetbald moeten worden. Echter hebben wij het erg lastig. Op het middenveld leiden we vaak balverlies door het goede drukzetten van de tegenstander. Ook in aanvallend opzicht kunnen we weinig tot niks brengen, maar dat is de verdienste van de ploeg uit Voorschoten. Zo kan Voorschoten’97 meerdere malen op voorsprong komen, maar dankzij goed keeperswerk van Merijn en het geluk van de lat blijft de gelijke stand staan. In de 26e minuut zorgt een vliegensvlugge counter van de groengele formatie ervoor dat zij op een verdiende 2:1 voorsprong komen. De complimenten aan Voorschoten’97, want binnen drie á vier passes lag de bal in het doel. In de laatste minuut van de 1e helft zetten wij de zaken op orde. Niels passeert met een goede actie meerdere Voorschoten’97-spelers en ziet ook dat Frank even los is van zijn tegenstander en passt de bal op hem. Frank omzeilt vervolgens de uitkomende doelman en schiet de bal in het doel 2:2. Zo zoeken beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamers op.

Na de thee zien we twee nieuwe gezichten in het veld, onze pitbull Roestam en Justin komen allebei in het veld voor Sybren en Boy. De eerste kans in de 2e helft is tevens ook voor Justin, maar het schot gaat net naast het doel. Zoals vaker dit seizoen begint de Rijnvogels-trein pas in de tweede speelhelft te draaien. In de 39e minuut komen we eindelijk na vele doelkansen op een verdiende 2:3 voorsprong. Soltan speelt zichzelf erg goed vrij en met een mooie steekpass zet hij Danilo alleen voor de keeper. Danilo schiet de bal in één keer over de uitkomende keeper heen en zo maakt hij zijn tweede van de middag. Lang kunnen wij hier niet van genieten. Want binnen de kortste keren (welgeteld één minuut) komt Voorschoten’97 op gelijke hoogte door slecht verdedigend werk aan onze kant 3:3.

Het toont de weerbaarheid van ons om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Zo lijkt Danilo een mooi doelpunt te scoren, maar wordt deze afgevlagd door de grensrechter. Deze grensrechter had overigens een drukke dag, want meermaals moest hij de vlag opsteken, soms terecht en soms ook onterecht. Enfin, aan het schitterende doelpunt van Mees hoefde hij gelukkig zijn vlag helemaal niet op te steken. Wanneer Mees de bal ontvangt van Justin en gelijkt uithaalt vliegt de bal zowaar over de keeper heen in het doel 3:4. Of het daadwerkelijk zo is bedoelt zullen we nooit weten, maar volgens Mees in ieder geval wel. Voorschoten’97 kan het maar amper geloven en op de counter via de snelle aanvallers proberen ze toch nog terug te komen. Zo voorkomt Roestam met een hele goede sliding ervoor dat de aanvaller richting het doel naar Merijn kan lopen om eventueel een doelpunt te maken. Uiteindelijk scoren wij twee minuten voor tijd de beslissende 3:5 voorsprong doormiddel van een vrije trap. En wie anders dan Justin is de man die hem maakt en zo ons de drie punten meeneemt terug naar De Kooltuin.

Goed gedaan mannen! Ook deze overwinning is er weer eentje om van te genieten. De ongeslagen status van vier wedstrijden op rij is een feit. Een prestatie waarop gebouwd kan worden. Jullie inzet en teamgeest waren in ieder geval geweldig en we hebben verdiend gewonnen. Volgende week de uitwedstrijd tegen VUC. Een team waar wij een forse nederlaag kregen te verwerken, maar dat is inmiddels al lang geleden. De aftrap is om 10:15 op Sportpark VUC.