JO13-2 beloont zich niet na goede wedstrijd

Gr. WII VAC JO13-5    :FC Rijnvogels JO13-21:1 (1:1)

Op sportpark De Roggewoning eindigt de wedstrijd in een gelijke stand en daar zullen vooral de Rijnvogels van balen. Want meerdere malen was er de mogelijkheid om de voorsprong te pakken en de drie punten mee naar huis te nemen. Maar in de eindfase zat het net even tegen …

Voor het eerst dit seizoen spelen we uit tegen Graaf WII VAC en de ploeg uit Wassenaar staat op een keurige 2e plek in de competitie. Wij willen graag onze stijgende lijn naar boven doorzetten en zeker na de eclatante overwinning van vorige week, kunnen wij hier zomaar met de winst vandoor gaan. Met voor onze doen een kleine selectie van 13 man gaan wij naar Wassenaar, want door verschillende omstandigheden en blessures kunnen Sybren, Ruben en Soltan niet spelen. Gelukkig was Kevin (bedankt nog en super gespeeld!) uit de JO13-1 beschikbaar en hadden wij daarmee een prima troef achter de hand.

Op het dramatische grasveld kunnen wij de eerste 10 minuten niks inbrengen en staan we met de rug tegen de muur. Of het door het veld komt of door de tegenstander en misschien wel allebei, het is voor ons moeilijk voetballen. Binnen deze 10 minuten komt Graaf Willem VAC ook op een verdiende 1:0 voorsprong. Een afgeslagen voorzet komt op randje zestien terecht en de speler schiet dan ook op doel. Met alle goede bedoeling houd Mart deze bal tegen, maar komt deze weer voor een Graaf Willem-speler terecht en scoort hij. Hierna krijgen wij wat meer lucht en op de counters zijn wij erg gevaarlijk. Danilo en Frank zorgen voor veel verwarring in de Graaf Willem-verdediging en zijn allebei dichtbij de gelijkmaker.

In de 20e minuut wordt Frank weer diep gestuurd, maar door een overtreding op Frank krijgen wij een vrije trap. Hoewel de afstand erg ver is probeert Justin toch maar het beste eruit te halen en hoe. Wat op het oog een makkelijke bal voor de keeper lijkt, blijkt dat toch niet te zijn. De keeper klemt de bal niet goed en Frank is scherp en maakt hier goed gebruik van 1:1. Nog voor de rust krijgen wij nog een hele grote kans via de inmiddels ingevallen Kevin. Vanaf de eigen helft begint hij aan een soort Maradona-achtige solo waarbij hij langs meerdere tegenstanders gaat en zo één op één naar de keeper rent. Op het hobbelige veld springt de bal net iets te ver van zijn voet en daardoor is de keeper er eerder bij de bal.

Ook na de rust is het spelbeeld onveranderd en gaat de wedstrijd gelijk op. De thuisploeg houd de druk erop, maar onze laatste linie die bestaat uit Danny-Mart-Bram-Roestam staat als een huis en geeft weinig tot niks weg. De grootste kansen zijn voor ons en Frank krijgt tweemaal de kans om ons op voorsprong te zetten. Helaas zit één keer de paal in de weg en gaat er een inzet naast. Ook Kevin is er weer dichtbij na een solo, maar zijn schot wordt door de keeper tegenhouden. In de 26e minuut is Graaf Willem VAC nog dichtbij een doelpunt uit een corner, maar Merijn zorgt met een geweldige reflex ervoor dat hij in de tweede helft zijn doel schoon houd. Kort voor het eindsignaal slaan er echter bij een aantal spelers van Graaf Willem de stoppen door na een overtreding. Justin blijkt de gebeten hond te zijn en ook onze vlagger Michel krijgt de nodige beledigen naar zijn hoofd. De scheidsrechter (wat een vader is en op het allerlaatste nog geregeld is) probeert dit op te lossen, maar hij kent duidelijk de regels van de KNVB niet door geen straf hiervoor te geven. Na dit incident fluit hij dan ook af, terwijl er nog minimaal drie minuten speeltijd en eventueel blessuretijd gespeeld moest worden.

Een spannende pot voetbal levert ons uiteindelijk een gelijkspel op. Op voorhand had je hier misschien wel voor getekend en zeker op dit (gras)veld, waar voetballen erg lastig op is. Natuurlijk hadden wij de kansen om hier te winnen, maar de goal had ook zomaar de andere kant op kunnen vallen. Volgende week een nieuwe kans om de drie punten te pakken, want dan spelen we tegen Voorschoten’97 op Sportpark Adegeest. De aftrap is om 12:30. Fijn weekend allemaal!