JO13-2: Begint het nieuwe jaar goed

20-1-2018

Altior JO13-1 – FC Rijnvogels 0:2 (0:1)

Een nieuw jaar en dat betekend sinds dit seizoen een nieuwe competitie. Door de goede resultaten in de 5e klasse zijn wij een klasse omhoog gegaan. Vanaf nu mogen de mannen zich meten met de 4e klasse. Een mooi compliment naar de spelers toe. Om alvast wedstrijdritme op te bouwen spelen wij een drietal oefenwedstrijden.

Het Altior uit Ter Aar is de eerste sparringspartner. Aan onze kant een heleboel nieuwe gezichten. Door de open dagen van de middelbare scholen is de helft van ons team er niet. Maar deze plekken worden opgevuld door Fedi (JO13-4), Danny, Dania en Soltan (allen uit JO13-3). Vanaf minuut één domineerden de Rijnvogels de wedstrijd. De invalspelers vulden hun plekje goed in en vielen positief op. De wedstrijd speelden zich continu af op de helft van Altior. Het was wachten op het doelpunt en via een corner kluts scoorden Bram W. Daarna moeten we de 0:2 maken, echter gebeurden dat niet.

In de tweede helft zijn we helemaal heer en meester. Met kunst en vliegwerk weet Altior een tegentreffer te voorkomen. Uiteindelijk maakt Tyrell de bevrijdende 0:2. De wedstrijd had met misschien wel 0:8 moeten eindigen. Gezien de kansen die er waren. Prima veldspel, af en toe een leuke aanval. Kortom een prima start van het nieuwe jaar! Ook de credits naar Fedi, Danny, Dania en Soltan.

27-1-2018

Van Nispen JO13-1 – FC Rijnvogels 1:2 (0:1)

We reizen af naar de Zilk en dit keer zijn we op volledige oorlogssterkte. Alleen Jaimy is er door ziekte nog niet bij, zijn vervanger Fedi deed wel mee en keepte een hele goed wedstrijd. Overigens speelden we tegen dit Van Nispen al eerder. In de tweede oefenwedstrijd van het seizoen wonnen we met maar liefst 6:2.

De wedstrijd ging gelijk op en speelde zich vooral af op het middenveld. Van Nispen probeerden met lage diepe steekballen gevaar te creëren. Fedi was scherp en voorkwam door het uitkomen meerdere malen een grote doelkans voor Van Nispen. De Rijnvogels probeerden aanvallen zorgvuldig op te bouwen met vooral acties langs te zijkanten en combinaties. Justin (schot over) en Ruben H (redding keeper en paal) moeten gewoon scoren. Van Nispen speelt met fysieke kracht de duels. Een doelpunt van Dennis uit een corner van Samuel levert de verdiende 0:1 op.

Na de rust komt Van Nispen gelijk terug tot 1:1. Door slordig balverlies op de eigen helft. Van Nispen zet daarna even aan en Fedi moet een aantal keren redding brengen. Daarna nemen de Rijnvogels de wedstrijd in eigen hand. Het was wachten op het doelpunt. De kansen die we krijgen maken we niet af. Een cadeautje van de centrale verdediger met een te korte terugspeelbal is de inleider naar de 1:2 die Tyrell uiteindelijk maakt. De eindstand is hiermee bereikt en de Vogels gaan met deze verdiende overwinning terug naar de Kooltuin.