JO13-1 Kooltuinstrijders verslaan koploper Lisse

Op deze heerlijke zomerse lentedag in april was er een heuse thriller op de Kooltuin. Een wedstrijd die alles in zich had, beleving, passie en strijd, mooie goals en lelijke goals.
Een koploper die er alles voor over had om eerste te blijven tegen de oud koploper, die na drie nederlagen ver naar onder is gezakt en snakte naar een overwinning.
De uiteindelijke 4 – 2 zege voor FCR was dan ook meer dan verdiend, zeker gezien de strijdlust en de betere kansen.

Na de aftrap was het in de eerste helft een beetje aftasten. In het eerste gedeelte was FCR de bovenliggende partij met een paar goede en aardige kansen, waarna Lisse het een beetje overnam en met een gevaarlijke vrije trap dicht bij de 0-1 kwam.
Zoals bijna in iedere wedstrijd komt FCR JO13-1 eerst achter en ook deze keer was dat geen uitzondering. Balverlies op het middenveld en een afstandsschot die de keeper verraste leidde tot de 0-1.
Gelukkig schrikken de Vogels niet meer van een achterstand en namen het heft weer in handen.

Ging de eerste kans nog mis, op slag van rust kwam na een mooie combinatie tussen Joah en Frank dan toch de terechte gelijkmaker. Frank van Oosten schoof de bal beheerst langs de uitkomende keeper. (1-1).
Na rust ging het tempo nog wat omhoog en golfde de wedstrijd vaak op en neer. Beide teams geloofde in de overwinning en gingen er vol voor.
De verdediging met Julian , Luca, Mart, Jacco en Merrijn streden voor iedere bal en iedere meter. De sterke en grote aanvallers van Lisse werden er moedeloos van. Het meeste gevaar van FC Lisse kwam dan ook van afstand.
De 2-1 was enigszins fortuinlijk. Niels Meijvogel kon niets anders dan de niet zo goed genomen hoekschop koppen. Vanaf 14 meter van het doel ging de bal met een grote boog over de verbouwereerde doelman van FC Lisse.
Niet veel later leek de buit binnen toen Joah de bal binnentikte. Een vrije trap van Sander van Hensbergen op links werd een aanval over rechts. Niels Meijvogel liet de keeper kansloos, maar de lat lag in de weg.
Gelukkig was Sander doorgelopen en kon zo de assist geven aan Joah van Duijn die de bal binnentikte. (3-1)

Dezelfde minuut nog moest Luca er met een 10 minuten tijdstraf vanaf. De vrije trap die er op volgde verdween helaas op zeer fraaie wijze in het doel (3-2).
FC Lisse ging met een man meer ook nog 1 op 1 voetballen achterin. De druk op de Rijnvogelverdediging werd groot. Maar het was prachtig om te zien dat iedereen nog harder ging werken en voor elkaar door het vuur gingen.

blessuretijd strooide Frank nog wat extra zout in de wonden van FC Lisse door na een ongewilde schijnbeweging de bal in het doel te schieten.
Wat een leuke wedstrijd om te zien en wat een mooie teamprestatie van de jongens van Roy en Mike! Laat ons nog maar vaak zo genieten!