JO13-1 beslist derby in de tweede helft

FC Rijnvogels JO13-1  – Valken’68 JO13-1  6-2 (0-2)

Heerlijk.. de nieuwe competitie begon gelijk tegen de buren uit Valkenburg. Vele wedstrijden hebben deze teams al onderling gestreden. Met wisselend succes, maar licht in het voordeel van de Rijnvogels. De laatste competitie wedstrijd was heel spannend en eindigde na een 2-0 achterstand op de valreep in een gelijkspel. Dus een tegenstander om rekening mee te houden, ook al is het alleen al omdat ze in een derby toch een stapje harder lopen. Goed nieuws is dat Senn de Mooy na maanden lang blessureleed weer aan de selectie is toegevoegd.

De afgelopen week mocht Senn weer volledig meetrainen en in de tweede helft invallen om weer wedstrijdritme op te doen. Het scenario van de laatste uitwedstrijd leek zich te herhalen, want net als toen stond Rijnvogels binnen de kortste keren op achterstand. Door de vogels snel onder druk te zetten, werd het rondspelen genadeloos afgestraft door Floris van Duin. (0 -1 ) Na een kwartier pas kwamen de Vogels beter in de wedstrijd, de passing ging beter lopen, waardoor de Vogels beter onder de druk uit konden voetballen. Zo kwamen er mogelijkheden en kansen voor De Rijnvogels, maar die vonden keer op keer keeper Björn Schaap op hun weg.

Op slag van rust kwam Valken op een 0-2 voorsprong door een onderschepte pass die gelijk richting de spitspositie werd geschoten. Zonder na te denken schoot Serrano Tiseur de bal langs de ver voor zijn doel staande keeper. Na rust moest er uit een ander vaatje getapt worden. De Vogels pakten het goed op, er werd meer gevochten om de bal en de wil om de wedstrijd te doen kantelen was duidelijk aanwezig. De passing liep beter en Valken raakte de grip op de wedstrijd volledig kwijt. In de eerste 20 minuten van de tweede helft was er een hoofdrol voor Sander van Hensbergen, die met een loepzuivere hattrick de Vogels op voorsprong zette. Toen Mees Schoneveld met een fraaie treffer de 4 -2 aantekende brak het verzet van Valken volledig. De laatste 10 minuten kregen de Vogels nog een aantal goede kansen en mocht Valken blij zijn dat het maar bij twee doelpunten van Joah van Duijn bleef en de einduitslag niet verder dan 6 – 2 opliep .