JO12-1 Wint van gelijkwaardig Noordwijk

FC Rijnvogels JO12-1 Noordwijk JO12-2

Ruststand 0-1

Eindstand 3-2

De weersvoorspellingen kwamen vandaag allemaal uit en dat is wel eens anders geweest. Werd er vorst en sneeuw voorspeld, dan stonden we in onze ski-outfits te smoren in de zon was er volgens buienradar geen vuiltje aan de lucht dan stormde de koffie uit de bekers. Nee vandaag kwam het allemaal uit, het zou baggerweer worden en dat kregen we dan ook in overvloede. Gelukkig zijn de boys niet van suiker en trapte we af om 08.30.

—————–

De tegenstander Noordwijk spelen veel van onze mannen al jaren tegen en zijn gezien het verleden altijd leuke potjes. Noordwijk begon goed aan de wedstrijd. De eerste helft waren het dan ook de bezoekers die het betere spel lieten zien. Niet dat we er niet aan te pas kwamen, want ook wij kwamen er af en toe gevaarlijk uit. Verdedigend hadden de mannen uit de buurgemeente het echter goed voor elkaar, waarin onze aanvalslinie net voor de eindpass kon worden onderschept. Kwamen we er doorheen dat stond er een prima keepertje die net even te gemakkelijke balletjes kreeg.

——————–

Noordwijk drukte en drukte ons in het verloop van de eerste helft langzaam maar zeker steeds iets verder terug, waardoor het niet wachten was of hij ging vallen maar wanneer. Twee keer op de lat en keer op de paal en een handvol mooie reddingen van Kenji. Uiteindelijk werd vlak voor rust toch die verdiende treffer gemaakt en werd er gerust met een 0-1 achterstand.

—————

De tweede helft dan maar een gezonde dosis strijdlust op de mat, wat tot resultaat leidde. Binnen drie minuten werd de stand gelijkgetrokken door goed doorlopen van Martin die de bal langs de keeper wist te werken. Vanaf dat moment werden er van beide kanten felle duels uitgevochten, welke binnen de fatsoensnormen van de scheidsrechter vielen. Heen en weer waren er wat kansjes, maar niet noemenswaardig. Het was veel strijd, maar vooral veel balverlies aan beide kanten. Toch waren het de bezoekers die wisten te scoren. Na een mooie aanval over rechts werd in de 41e minuut een voorzet simpel ingetikt door de geheel vrijstaande aanvaller. Mooie goal en de achtervolging moest wederom worden ingezet. Een opkomende speler van Noordwijk knalde niet lang na de treffer op doel en eigenlijk werd de goal al geaccepteerd door menig toeschouwer. Kenji tikte in een uiterste poging de bal echter via de paal uit het doel, dus er bleef hoop. Noordwijk zakte vanaf dat moment wat in waardoor er meer ruimte op het middenveld ontstond.

——————-

Het was niet allemaal even mooi vandaag maar resulteerde wel in een gelijkmaker 8 minuten voor tijd, door wederom Martin. Een opluchting in de gezichten was goed af te lezen en misschien zat er nog meer in het vat. Hoewel de Noordwijkers een puntje mee dachten te nemen, stond in de 59e minuut Daan B ineens voor de keeper en liet de netten nog een keer bollen en bleven de 3 punten op de Kooltuin. Een verdiende overwinning? met een gekleurde bril zou ik zeggen dik verdiend. Objectief gezien geeft een gelijkspel de verhoudingen beter weer, maargoed 3 punten is 3 punten. Man of the match vond ik met afstand, zonder andere te kort te doen, Kenji, want wat stond die een heerlijke pot te keepen. Verder een mooie teamprestatie mannen.