JO12-1 maakt geen aanspraak op punten

RKAVV JO12-2 – Rijnvogels JO12-1

Ruststand 7-1
Eindstand 11-3

Na de nipte verliespartijen van vorige week tegen Wassenaar (1-2) reizen we vandaag af naar R(ooms) K(atholieke) A(loysius) V(oetbalvereniging) in Leidschendam op een half uurtje rijden vanaf onze thuisbasis. Normaliter beginnen we in deze tijd van het jaar al na te denken over wel of geen thermokleding. De nieuwsberichten melden ons echter dat we vandaag getuige zijn geweest van de warmste 13 oktober ooit. De start van de wedstrijd verliep rommelig. Binnen 10 minuten heeft Kenji 4x de bal uit het net moeten halen. Buiten een aantal gevaarlijke momenten om (3 corners) waren we als 8 individuen niet bij machte om als ploeg een vuist te maken tegen een tegenstander waarbij werkelijk elke doelpoging in de netten vloog. Een eerste helft om dus snel te vergeten, waarbij wij 1 doelpunt (overigens schitterend uitgespeeld en afgemaakt door Martin) maakten tegenover uiteindelijk 7 treffers van RKAVV. Ruststand 7-1 als toeschouwers hoop je op een betere 2e helft maar vreest toch voor het vervolg. Het vervolg van de doelpuntenregen kwam er gelukkig niet, want de tweede helft zagen we een Rijnvogels wat ondanks de grote achterstand toch goed probeerde te voetballen. De aanval werd gezocht en in de 35e minuut werd de 7-2 door een afstandsschot van Jelle binnen geschoten. Tot de 50e minuut was het veel strijd, felle duels en toeschouwers die net aan kwamen lopen hadden misschien de indruk dat er twee gelijkwaardige ploegen op het veld stonden. De laatste 10 minuten was het, waarschijnlijk toch ook door de warmte, een beetje op bij de mannen en verslapte we een beetje. RKAVV benutte de ontstane ruimtes en tikte er nog maar even 4 binnen, waarbij wij er slechts 1 tegenover zette (wederom Martin). Zoals gezegd de eerste helft 7-1 de tweede helft 4-2 en dat maakt de eindstand 11-3. Conclusie RKAVV was gewoon een maatje te groot, maar de hoeveelheid tegendoelpunten had zeker wel minder gekund.