HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

JO12-1: Krijgt een onsportieve dreun van Quick Boys

JO12-1: Krijgt een onsportieve dreun van Quick Boys

Quick Boys JO12 / JO13 – Rijnvogels JO12-1
Ruststand 4-0
Eindstand 8-3

Wat is het verschil tussen een groot en zakelijk voetbalbolwerk en een gezellig en leuke familieclub?

Bij beide clubs hanteren we waarschijnlijk dezelfde drie P’s. Plezier, prestatie en progressie, waarbij de eerstgenoemde, althans bij Rijnvogels, de belangrijkste is. Afgelopen vrijdagavond rond een uur of acht kwam het bericht in de JO12-app, dat de wedstrijd de volgende dag niet door kon gaan. Veel te laat natuurlijk en de teleurstelling van onze boys was op de gezichten af te lezen. Reden: Quick Boys had te maken met een ruime ziekenboeg. Officieel mag een wedstrijd niet meer worden afgemeld zo kort dag en is een boete van de KNVB normaliter het gevolg. Dan kan je zeggen jammer maar helaas, maar zo zijn wij niet bij FC Rijnvogels. Dan denk je te veel aan je zelf en zeker in het geval het een bevriende buur betreft, denk je als club graag mee. Een oplossing werd geopperd om de wedstrijd woensdagavond te spelen. Agenda’s getrokken, afspraken werden gecanceld en er is een klap op gegeven, iedereen weer blij. Als ouder had ik er ook zin in want die onderlinge dorpsduels geven altijd iets extra’s (al is het maar om wat bekende ouders van het “vijandelijke” front weer eens te zien).

—————————————————

Vanavond hebben we het helaas iets anders beleefd. Na een paar minuten spelen, kom je er al snel achter dat er wat gastspelers zijn uitgenodigd, die zeker niet in de JO12-1 van QB hoorden. Die werden uiteraard ook direct herkend door onze mannen, hee die zit in de JO13-1 en de ander kon je aan het enorme loopvermogen al zien, dat is zeker geen JO12 spelertje (wat na de wedstrijd ook werd bevestigd). Enfin het moet gezegd, wij zijn ook wel eens beter uit de startblokken gekomen en begonnen met veel jongens op een andere positie op zijn zachts gezegd matig. De wedstrijd zelf was de eerste helft eentonig Quick Boys viel aan en we konden daar geen vuist tegenover maken. De rust werd dan ook bereikt met een 4-0 achterstand. De tweede helft gaf een beetje hetzelfde beeld, al werden er wel meer duels gewonnen. Iedereen stond weer op zijn vertrouwde plek en het liep allemaal een stuk beter. Quick Boys bleef in deze fase wel gevaarlijk maar door hard werken werd de 4-1 gemaakt door Bo. Quick Boys maakte ook nog  de 5-1 of liever gezegd die maakte we zelf. Onze vogels konden vervolgens los toen 1 van de JO13 spelers geblesseerd naar de kant moest, want die liep werkelijk alle gaten dicht zowel achterin als op het middenveld. Het verschil in spelbeeld zal een ieder gezien moeten hebben, daar hoef je geen voetbalkenner voor te zijn. In een mum van tijd schoot Daan M dan ook de 5-2 en de 5-3 in de touwen en dachten we aan een comeback langs de lijn. Die gedachte kon al snel de prullenbak in want de JO13 speler kwam hersteld het veld weer in, waardoor het vanaf minuut 45 eigenlijk weer onbegonnen werk was. Heel hard werken konden de 6-3 (48e min), 7-3 (54e min) en 8-3 (57e min) niet voorkomen waardoor we met een flinke nederlaag afdropen richting huis. De Rijnvogels-toppers werden op een hartverwarmend applaus getrakteerd want over inzet kunnen we onze boys niets verwijten.

—————————————————

Ook de jongens van Quick Boys zullen we zeker geen verwijt maken die hebben gewoon een potje voetbal gespeeld en een overwinning behaald. Wat bij ons wel is blijven hangen is de manier waarop. De vraag: waarom heeft de trainer er voor gekozen JO13 spelers mee te laten spelen, gaf een karrevracht onbegrip bij zowel spelertjes als bij de ouders. Als je op een zaterdag niet kan beschikken over JO12 spelers uit lagere teams valt enigszins begrip voor op te brengen, want die spelen zelf ook wedstrijden. Dat begrip is er echter niet als je de JO12-3-4-5 niet eens oproept om doordeweeks mee te spelen en bewust deze keuze maakt. Ik durf dit wel stellig te zeggen aangezien de ervaring leert, dat bij een simpele oproep in een app-groep minimaal een half team graag mee wil doen. Waar wij als club afgelopen vrijdag heel sociaal en meedenkend zijn geweest is het wel cru te constateren dat bij Quick Boys de prestatie vandaag belangrijker was dan het plezier van je tegenstander. Misschien is dat wel het grote verschil tussen een groot zakelijk voetbalbolwerk en een gezellig en leuke familieclub.

Sportieve groeten
Peter Durieux

19/04/2019


Alle wedstrijdverslagen van JO12-1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media