JO12-1 : Het zat hem in de omschakeling

FC Rijnvogels JO12-1 – Ter Leede JO12-2

Ruststand 2-0
Eindstand 3-5

Voetbal gaat eigenlijk maar om het beheersen van drie situaties. Situatie 1 is dat je zelf balbezit hebt, Situatie 2 is dat je tegenstander de bal heeft en de belangrijkste situatie 3 de omschakeling tussen de eerste twee. Vandaag de volgende krachtmeting tegen Ter Leede JO12-2. Deze tegenstander heeft 1 keer gewonnen en 1 keer verloren. Aangezien we een klasse hoger spelen als voor de kerst, kennen we eigenlijk geen enkele tegenstander. Ik zeg voor de kerst, want winterstop kan je het eigenlijk niet meer noemen met amper drie weken geen voetbal. Of is de winterstop nu pas begonnen aangezien we 9 maart pas weer voetballen. Ik vind het af en toe onnavolgbaar qua planning, maargoed we dealen er mee.

Aftrap om 08.30 met een gretig FCR fel in de duels en we hebben een leuk eerste kwartier gezien zonder doelpunten. Ter Leede kwam er af en toe gevaarlijk uit maar het was uiteindelijk Rijnvogels wat het spel in grote lijnen dicteerde met verzorgd voetbal. In de 21 en 26 minuut zette Jelle en Bo een verdiende voorsprong op de notitieblokken van de trainers. Verdiend durf ik zonder partijdigheid wel te zeggen. De 3 situaties waar ik mee begon waren in control bij de boys, dus de rust in met geen vuiltje aan de lucht. De tweede helft zette Ter Leede wat aan en kwamen we een paar keer goed weg. Tot de 35e minuut waarin de aansluitingstreffer werd gevonden. Het werd vanaf dat moment een wedstrijd die alle kanten op kon. Toch lekker dat de marge in de 46 minuut weer om twee stond na een mooi afstandsschot van Jelle. Des te vervelender dat hij er een minuut later aan de andere kant weer inligt 3-2. Vanaf dat moment geloofde Ter Leede in een stunt en onze boys leken wel te verstijven.

In de 49e minuut viel de 3-3 en dan voel je hem langs de zijlijn al een beetje aankomen. Koppies gaan hangen en het is wachten op de eindspurt van de tegenstander. En zo geschiedde. Wij hebben ook nog de nodige kansen gekregen maar waren te ongeduldig in de afronding. Directschieten als je nog alle tijd hebt om een even klaar te leggen. Net even te gehaast en dat was jammer. In de laatste 4 minuten vliegen er nog 2 in waardoor we uiteindelijk met lege handen stonden. Hard gewerkt maar helaas geen punten vandaag. Gezien de hele wedstrijd had een gelijkspelletje meer op zijn plaats geweest maargoed het venijn zat vandaag in de staart. Situatie 3 de omschakeling was vandaag de zwakke schakel, waarin we op het laatst te graag die winnende wilde maken en de verdedigende taken verslapte. Trainen maar weer mannen. Zolang het aantal pluspunten meer is, dan de verbeterpunten komt het helemaal goed.