JO11-4 zet koploper met beide beentjes op de grond.

FC Rijnsvogels JO11-4 – Voorschoten ’97 JO11-7
Ruststand 2-0
Eindstand 4-1

De wekkers konden weer worden gezet deze morgen. De mannen hebben hier meestal weinig last van in tegenstelling tot de ouders. Na de slaap te hebben verdrongen was het prima toeven langs de lijn. Een heerlijk septemberzonnetje een nazomers briesje, onder het genot van een goede bak koffie langs de lijn waren zowel ouders als spelers klaar om ten strijde te gaan tegen de helden van Voorschoten ’97 JO11-7. Deze opponent van vandaag incasseerde tot nu toe slechts 7 tegendoelpunten en voerde de ranglijst aan. Na de standaard warming up werd de opstelling nog even doorgenomen en kon de scheidsrechter Nemanja uit de JO15-5 fluiten voor de start. De mannen speelde gedisciplineerd van achter uit en er werden de eerste 10 minuten eigenlijk weinig kansen weggegeven. Mede ook door de constante druk die op Voorschoten werd uitgeoefend ging het hoofdzakelijk richting doel van de tegenstander. Als er al een uitbraak kwam dan werd dat gelijk door Daan, Mike en Wouter de kop ingedrukt door te onderscheppen en via de zijkant uit te verdedigen. Dat er de eerste helft gescoord zou worden was wel duidelijk echter bleek de Voorschotense muur een lastige. Pas in de 25e minuut braken we er doorheen. Weer een doelpunt uit het boekje. Goed gecombineerd over drie schijven zodat de Bram weer eens de trekker over kon halen en de 1-0 op het scorebord stond. En dan volgt er in de blessuretijd nog een corner. Leuk om te zien dat er bij een corner gelijk rendement uit de trainingen wordt behaald. Corner van Jelle werd schitterend ingekopt door Lars 2-0. Gezien de vele afstand schoten van Tom (twee keer naast), Jelle (paal) of de keeper die mooi parreerde een juiste weergave van de krachtverhoudingen, want de mannen waren eigenlijk op alle fronten net even feller. De tweede helft drong Voorschoten, zoals we in de rust al hadden aangegeven, meer aan wat een op en neer gaand spel liet zien aan de toeschouwers. Aan beide kanten waren en kansen om te scoren maar de strijd speelde zich vooral af op het middenveld. Martin, Lars en Jelle liepen af en aan om de langzaam groter wordende opmars van Voorschoten tegen te houden. Marvin had al een paar keer gered op inzetten van Voorschoten, maar in de 43e minuut werd de verdiende aansluitingstreffer gemaakt waardoor de spanning er weer volop stond. Verdedigend was er van organisatie even geen sprake meer en was het vooral langs de lijn zenuwslopend. Een minuut of vijf voor het einde kwamen we weer onder de druk vandaan. in de 48e minuut werd de buit binnen gehaald en de 3-1 gescoord (Bram) om vlak voor het fluitsignaal nog de 4-1 te maken (Lars). Goede overwinning mannen, tot dinsdag.