JO11-4: wint potje strandvoetbal van ASC JO11-4

ASC JO11-4 – FC Rijnvogels JO11-4
Ruststand 1-2
Eindstand 1-4
Een memorabele dag voor de boys vandaag. Om 12.30 mocht er worden afgetrapt op het sportpark van de Ajax Sportman Combinatie. Dit is ook de laatste keer dat onze mannen op dit terrein zullen voetballen. Medio 2017 zal ASC verkassen naar sportpark Overveer en daar is de club ook wel aan toe. We speelden vandaag op het pupillenveldje. Nu vind ik de classificatie veld niet helemaal rechtdoen aan de huidige situatie. Ik zou het eerder omschrijven als een stukje strand waar we geprobeerd hebben om op te spelen. Om het effect van een relatief goed kunstgrasveld na te bootsen was weer een vrachtwagen zand gestort om het een beetje zacht te laten lijken. Het is in ieder geval beter dan een kuub rubbergranulaat zullen we maar zeggen.

Thuis hebben we 1 van de minste wedstrijden gespeeld waardoor er vrij kansloos met 2-5 werd verloren tegen ASC, dus er was wat recht te zetten vandaag. Dat hebben de mannen ook zeker gedaan vandaag, want vanaf de aftrap waren we bij de les. Combinaties liepen gesmeerd en de ruimtes (voor zover die er waren op dit smalle veld) werden goed benut. In de 4 minuut stoomde Tom op volle snelheid op langs de linkerkant en ronde koelbloedig af 0-1. Onze verdediging had vandaag een hoop werk om de razendsnelle speler van ASC af te houden. Het was een gelijk opgaand spel de eerste helft waar beide keepers het nodige werk kregen te verrichtten. Marvin moest de meeste ballen verwerken, want de aanvalsdrift bleef aanhouden met de snelle plaaggeest van ASC. Het was niet altijd even mooi maar het was wel spannend. In de 16e minuut werd de gelijkmaker ingeschoten doordat we net even te veel naar voren stonden 1-1. Binnen 5 minuten werd de voorsprong weer op het scorebord gezet door een afstandsschot van Jelle 1-2. Dit was ook gelijk de ruststand na een helft beachvoetbal.

Op het moment dat wij de mannen nog wat aanwijzingen gaven om door te schuiven bij balbezit om meer druk te zetten, werden de eerste strandstoelen met parasols neergezet langs de lijn om er weer eens lekker voor te gaan zitten. De tweede helft hebben de mannen hard gewerkt en goed gevoetbald. We hameren en het hele jaar al op om hard te werken, maar de laatste weken zien we hier wat regelmaat in komen. Het willen werken voor elkaar en het willen winnen van iedereen, dan ga je vanzelf ook beter voetballen en ontstaan er hele leuke wedstrijden. ASC is er de tweede helft eigenlijk niet meer aan te pas gekomen. Een paar gevaarlijke uitvalletjes, maar echt gevaarlijk is het niet geweest voor ons doel. In de 39 minuut schoot Bram de 3-1 binnen na weer een vloeiende aanval. ASC was inmiddels loopgraven aan het scheppen want de Rijnvogels invasie stond op het punt om de verdedigende zandduinen te doorbreken. In de 47e minuut werd de eindstand bepaald door Jelle. Ik riep na het min of meer mislukte schot al “JAMMER”, want het was een rollertje zonder enige kans van slagen. De keeper dacht echter dat hij naast zou gaan en zo rolde de bal er toch nog in 1-4. Daan was nog dicht bij de 1-5, maar de twee schoten gingen net over. De strandtrainingen aan het begin van het seizoen hebben hun vruchten afgeworpen. Mooie pot weer mannen trots op jullie.