JO11-4 wint in twaalf minuten van SJC.

SJC JO11-5 Rijnvogels JO11-4

Ruststand 1 – 1
Eindstand 3 – 5

Een koude zaterdagmorgen 08.30, gehuld in thermokleding handschoenen en een frisse dosis werklust werd het startsein gegeven. Mike veegde zijn laatste restjes zonnebrand nog uit zijn gezicht. Na een vakantieklimaat van 26 graden was dit een klein overgangetje naar +3 C. De eerste helft was gelijk opgaand en het spel was te omschrijven als gelijkwaardig. De Rijnvogels combineerde beter maar toch waren het de tweede jaars van SJC die op voorsprong kwamen in de 9e minuut 1-0. Dat het tweede jaars waren, is overigens een veronderstelling en gebaseerd op de lengte van een aantal spelers van SJC. Eerste jaars E met een lengte van 1 meter 93 lijkt mij een veronderstelling die niet ver van de waarheid moet zitten. De motoren (Martin, Lars en Jelle) draaide overuren op het middenveld waar de battle zich afspeelde vandaag. In de 23 minuut kwam er een doorbraak over rechts. Jelle had een mooie loopactie waar drie SJC-ers niet konden voorkomen dat hij vanaf de achterlijn voorgaf naar Martin die (met jawel zijn linkerbeen) onhoudbaar inschoot. Heerlijk doelpunt en de ruststand was een feit. Niet dat er verder weinig is gebeurd maar Marvin hanteerde na de tegengoal een zero-goal-beleid en kon veel doelpunt illusies van de tegenstander tot redding brengen. Als hij er al niet bij kwam dan werden de ballen zeer vakkundig naast gekeken.

De ploeg die iets extra’s kon brengen zou vandaag aan het langste eind trekken. Direct bij aanvang van de tweede helft was het Bram die in de 26 minuut van een meter of 20 over de keeper inschoot 1-2. Daarna was het 12 minuten lang topvoetbal wat de mannen lieten zien. Alles werkelijk alles werd afgejaagd en de tegenstander was flabbergasted van onze toppers in spe. 28e minuut corner van Tom ingekopt door Jelle 1-3, die in de 36e minuut tevens zijn tweede treffer en de verdiende 1-4 maakte De verdediging (Wouter, Daan, Mike en Tom) speelde vandaag ver naar voren waardoor er snel kon worden geschakeld tussen middenveld en verdediging. Echter SJC hield stelselmatig 1 of soms 2 spelers voorin waardoor het toch lastig werd om aan te kunnen sluiten. Het harde werken kon uiteraard niet oneindig worden volgehouden waardoor we wat wegzakten in de duels. Doordat we een aantal keer te ver naar voren stonden, ontstond er een overtal aan zwart-witte talentjes voor ons doel. Minuut 37 werd dit goed uitgebuit door SJC en de 2-4 was een feit. Dan kom je in een fase waarin het alle kanten op kan gaan. Door een aantal oog-van-de-naald momenten bleef de stand onveranderd, door reddingen van Marvin na goed uitkomen. In de 42e minuut een schot op doel waar Lars goed naar de bal bleef kijken en alert de 2-5 en ook de 3 punten veilig stelde. In de 48 minuut sputterde SJC nog wat tegen 3-5 maar echt spannend is het niet meer geworden. Twee ploegen die zeker niet onder deden aan elkaar, maar op basis van de tweede helft toch dik verdiend. Jullie hebben iets extra’s gebracht en dat levert drie punten op, goed gedaan. Na verlies tegen Quick Boys en winst tegen VVSB zien we een stijgende lijn in het spel, ga zo door we kunnen nog veel meer.