JO11-4 Wint 2-2 van Lisse

FC Rijnvogels JO11-4 – FC Lisse JO11-3

Ruststand 1 – 1
Eindstand 2 – 2

Een regelrechte topper vandaag (nummer 2 vs nummer 3). Twee fusieclubs stonden tegenover elkaar. FC Rijnvogels (2004) is een samenvoeging van MVKV (Met Vereende Krachten Voorwaards) en KRV (Katwijk Rijn Vogels), wat voor een ieder waarschijnlijk nog vers in het geheugen ligt. Voor FC Lisse moeten we wat verder de geschiedenisboeken in. We dateren 17 maart 1981 dat Sportclub Lisse en Lisser Boys de handen ineen sloegen om door te gaan als FC Lisse. Genoeg geschiedenis terug naar het heden. FC Rijnvogels JO11-4 – FC Lisse JO11-3 werd een krachtmeting voor onze helden. FC Lisse is een goed team in onze competitie met 4 wedstrijden gespeeld 31 goals voor en slechts 6 tegen. Echter net zoveel punten als ons, dus we waren toch wel benieuwd hoe onze Rijnvogels zich konden meten met de scoringsmachine uit Lisse. Een spannende pot van minuut 1 tot minuut 50 waarin Bram als eerste het net vond, 6 minuten gespeeld en 1-0 voor. Lisse houdt wel constant druk op de ketel, maar op 1 of andere manier mag hij er niet in. In de 15 minuut maakte Lisse de 1-1 wat zeker niet tegen de verhoudingen in was. Na drie keer de paal te hebben geraakt kon die gelijkmaker niet uitblijven. Verder kwamen beide ploegen niet tot scoren in de eerste helft. Ook wij kregen nog een paar goede kansen maar in het Lissese doel stond net als bij ons een keeper van formaat.

Was het veld de eerste helft nog was voorzien van een wazig tapijt van kristallen, zo waste de zon het veld langzaam groen. De tweede helft werd er 1 vol spanning waarin Lisse liet zien waar hun krachten lagen. Achterin goed opbouwend en stelselmatig werd de voorhoede makkelijk bereikt. Daartegenover stond een hard werkende rode brigade die soms alle zeilen bij moest zetten om onder de druk vandaan te komen. in de 38 minuut werd er uit een overtalsituatie dan toch de 1-2 gescoord door de bezoekers. Drie minuten later werd de stand echter weer gelijkgetrokken door Jelle die een corner van Tom inkopte. Nu volgde een periode van werken werken en nog eens werken. Het leek een onmogelijke opgaaf te worden, gezien de druk die ons door Lisse werd opgelegd, maar de mannen hebben vandaag een ijzeren discipline laten zien. Een gelijk spel was voor ons het maximaal haalbare vandaag tegen Lisse, waarin we aantal keer goed zijn weggekomen. Hard gewerkt mannen we kunnen weer een puntje bijschrijven.