JO11-4: Scoort voor het eerst in 7 maanden niet

Rijnvogels JO11-4 Katwijk JO11-5
Ruststand 0-3 Eindstand 0-5
Financiële stand 5-5

Opstelling: Marvin,  Daan – Mike – Wouter, Martin – Lars – Tom, Bram

De laatste wedstrijd van 2016 08.45 thuis tegen onze plaatsgenoot vv Katwijk. Katwijk wat een puntje onder ons staat heeft in de wedstrijden hier voorafgaand laten zien een gedegen tegenstander te zijn met goede uitslagen. De afgelopen week is er lekker getraind en hebben we aandacht geschonken aan een belangrijk punt. De mannen starten de afgelopen weken de eerste helft afwezig en dromerig om vervolgens in de tweede helft gas te geven. Als dromerigheid trainbaar zou zijn dan kopen wij als bevlogen trainers direct het cursusboek. Anfin het kwartje gaat wel weer een keer vallen, we zitten even in een winterdip, zullen we maar zeggen. De wedstrijd dan, Jelle was vandaag afwezig door buikgriep dus moesten we met zijn achten ten strijde. Katwijk knalde uit de startblokken en combineerde er lustig op los. Voordat de mannen de slaap volledig uit de ogen hadden geveegd was het jammerlijk genoeg binnen 8 minuten 0-3. Er vielen gaten op het middenveld en ruimtes om eens lekker uit te halen, wat Katwijk dan ook goed benutte. Zelf ook zeker nog een paar kansjes gehad maar de verdedigende oranje / zwarte vesting bleek in deze helft niet te overwinnen. De tweede helft dan maar. Rijnvogels was wat feller en de kansen stapelden zich op. Een bal op de lat, een bal net naast en een bal net over gekopt op de doellijn. Tja dan zit het net even niet mee, drie opgelegde kansen die er zo in hadden gekund en je een hele andere wedstrijd had gehad. Ja ik weet het als / dan telt niet, maar ik weet wat de eindstand is geworden, dus ik probeer enig positivisme in het verhaal te brengen. De drang om de ene treffer te maken was op een gegeven moment zo groot dat er achter wat ruimtes ontstonden waardoor Katwijk er een paar keer in overtal uitkwam en de score verder opvoerde. De eindstand van deze wedstrijd is 0-5 geworden. Sluiten we een beetje positief af……. natuurlijk. Elk doelpunt van Katwijk wat vandaag is gescoord wordt omgezet in 1 euro voor het goede doel Stichting Juul. Ook wij als club dragen deze stichting een warm hart toe. Ondergetekende heeft zojuist ook 5 euro overgemaakt zodat we vandaag toch een financieel gelijkspelletje hebben behaald. De laatste (oefen)wedstrijd dat we niet scoorden dateert van 17 mei 2016. Alle 15 wedstrijden daarna, werd het net veelvuldig gevonden met een gemiddelde van 3.4 doelpunten per wedstrijd. Vandaag 1 van de spaarzame uitzonderingen op de regel. Verder maken we de balans op voor de winterstop van let wel ca 3 weken. Een nieuw team wat langzaam maar zeker steeds een beetje beter wordt. Nu is het zaak om elke wedstrijd vanaf minuut 1 de beuk er in te gooien en te laten zien wat ik op de trainingen ook vaak zie, …. goed voetbal. Ik heb er het volste vertrouwen in dat jullie nog beter kunnen en daar gaan we het nieuwe jaar weer lekker aan werken. Dinsdag en donderdag de laatste trainingen maar via deze weg wil ik jullie alvast een hele leuke vakantie toewensen en fijne feestdagen.