JO11-4 : Pakt de draad weer op

FC Rijnvogels JO11-4 – UVS JO11-05

Ruststand 0-0
Eindstand 4-2

Al geruime tijd was het wachten op de volledige buit die zou worden binnengesleept. 19 november 2016 was het UVS die we met lege handen achterlieten in Leiden. Daarna was het twee maal gelijkspel en twee maal verlies. Vorige week was een verliespartij waarbij je vraagtekens kan zetten. Eigenlijk ben je veel beter maar krijg je tegen een uiterst effectief ASC de deksel op je neus. Als trainers ga je kijken waar het buiten al het goede nu eigenlijk minder gaat. Besloten om de donderdag training te gebruiken om in het leslokaal plaats te nemen, wat onlangs voor trainers is geopend om wedstrijdbesprekingen te kunnen houden. In ons geval meer een opfriscursus waar moet ik staan in welke situatie. Een half uurtje uitleg over allerlei spelsituaties waar het naar onze mening beter kan en dan uiteraard hopen dat de mannen weer op scherp staan. Laat de tegenstander om dit in de praktijk te brengen nu wederom UVS zijn, dus op papier moest dit te doen zijn. Inmiddels lopen we er gelikt in nieuwe shirts, hierover volgende week meer. Het was een spannende eerste helft waar beide teams aanspraak maakten om de score te openen. Bij UVS ontpopte de kansen zich door individuele klasse op 9 jaars niveau, bij onze mannen was het louter teamwork vandaag. Goed gecombineerd voetbal en veel strijd. Ondanks de kansen over en weer was de ruststand toch wel verrassend 0-0. In de tweede helft was het spelbeeld eigenlijk een beetje hetzelfde als de eerste helft goede combinaties en de linies zaten, zoals we donderdag hebben uitgelegd, dicht op elkaar. Geen overbodige gaten op het middenveld zodat de middenvelders geen marathons meer af hoefden te leggen. Binnen een minuut werd het eindelijk beloond. Bram gaf de bal voor waar Martin de bal inkopte in de verre hoek 1-0. We hebben 6 minuten genoten van deze voorsprong. Redde Marvin in de 31e minuut nog door een knetterhard schot met zijn gezicht te keren zo was het in de 32 minuut wel raak 1-1. Daarna was het Rijnvogels wat de klok sloeg. De ene aanval was nog mooier dat de andere, maar de afwerking zat dan net even tegen. In de 39 minuut haalde Bram heerlijk en onhoudbaar uit 2-1. Twee minuten later was er weer eens een aanval zoals we dat al zo vaak hebben gezien van deze toppers. Over drie of vier schijven en Lars rond dit keer mooi af. Marge 2 dus dit mocht toch niet meer foutgaan en dat ging het ook niet meer. Martin scoorde in de extra tijd nog de 4-1 en UVS zette de eindstand op 4-2. Ik heb een geweldige wedstrijd gezien en goed dat jullie vandaag, net als donderdag bij de les waren. Volgende week op de foto met de nieuwe shirts dus gestyled naar de Kooltuin mannen.