JO11-4: niet opgewassen tegen SJC

FC Rijnvogels JO11-4  –  SJC JO11-5

Ruststand 1-2
Eindstand 1-4

Op 12 november 2016 overklaste we de tegenstander van vandaag. Met 3-5 was het een klinkende overwinning met een op alle fronten beter FC Rijnvogels. Vandaag mochten beide ploegen op herhaling en de mannen uit Noordwijk waren flink opgepept door hun trainer. Toch begonnen de vogels flitsend en knalde Bram in de eerste de beste minuut de bal onderkant lat en was de 1-0 een feit. Lekkere start al waren de gasten niet echt onder de indruk en zette direct een tegenoffensief in. SJC heeft waarschijnlijk een geavanceerd voedingsprogramma want het lengteverschil was wel heel groot. Met 1 maar vaak twee koppen verschil konden onze pupillen aan de bak om ten strijde te trekken.Na 4 minuten moesten de mannen de eerste tegentreffer incasseren en stond het 1-1. De bezoekende coach werd hier tamelijk enthousiast van en schroefde het volume van de nogal dwingende aanwijzingen maar eens op. SJC kreeg nog een aantal opgelegde kansen maar waren wat ongelukkig in de afronding of vonden Marvin op hun weg. Wij probeerden verzorgt voetbal te spelen en dat ging eigenlijk prima. Mooie kansen gehad op een voorsprong met als hoogtepunt een aanval die perfect liep en Martin met een snoekduik de treffer dacht te maken, de bal ging echter net naast. Zonde, maar het genot van de aanval voelde als een treffer. SJC bleef er gevaarlijk uitkomen met veelal lange halen naar voren en lopen. Dat betaalde zich uit in de blessuretijd van de eerste helft en stond het helaas 1-2 bij het nuttigen van de limonade. De tweede helft moest het dan maar gebeuren. Het werd een spannende tweede helft waarin er heel lang geen doelpunten vielen. De coach van de tegenpartij was inmiddels een zenuwinzinking nabij en begon een bepaalde mate van hysterie te ontwikkelen in het schreeuwen van rugnummers die zijn lieve voetballertjes in de gaten moesten houden. Enige vorm van opbouwende kritiek was helaas ver te zoeken en je moet je afvragen of de spelertjes ook echt een leuke pot voetbal hebben gespeeld of dat ze blij zijn dat ze de coach volledig hebben kunnen gehoorzamen. Goed er werd uiteindelijk nog wel gescoord want de wedstrijd was nog niet afgelopen. In de 47e en de 51e minuut was het SJC die twee keer goed doorkwam en de eindstand van 1-4 op het scorebord zette. Gezien de hele wedstrijd een wat geflatteerde uitslag maar zeker niet onverdiend. Geknokt voor elke centimeter en veel mooie dingen gezien. Tot op het uientoernooi op 2e paasdag.