JO11-4: Laat voorzichtig zien wat ze kunnen.

Rijnvogels JO11-4 – Rijnsburgse Boys JO11-6
Ruststand 3-1
Eindstand 4-2

Spelers: Marvin, Daan, Mike, Tom, Wouter, Jelle, Lars, Martin, Bram

Zaterdagmorgen 10 september. Op het programma vandaag een thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys JO11-6. De aftrap werd stipt 08.45 genomen door de bezoekers en we speelden zeker de eerste helft gretig met veel druk naar voren. Waar we het de voorgaande twee wedstrijden toch af en toe fysiek een beetje af lieten weten, werd er vandaag stevig gevoetbald. Lichaam werd goed gebruikt en de mannen lieten zich vandaag niet opzij zetten. Na wat plaagstootjes van de Rijnsburgers werd de dik verdiende 1-0  na 13 minuten door Bram ingeschoten. Vier minuten later verdubbelde Bram de voorsprong naar 2-0. Beide doelpunten sierde in schoonheid, met verzorgd gecombineerd voetbal werd Bram voor de Keeper gezet en kon zijn doelpuntjes weer meepakken. Daan had vandaag zijn handen vol aan zijn kop-groter-zijnde tegenstander. Hij gooide de schroom van zich af en liet zijn opkomende tegenstander menigmaal zonder bal achter en zette zelf de tegenaanval in. In de zeventiende minuut schoot Martin in een duel de bal hoog…heel hoog…eigenlijk te hoog, gelukkig ook veel te hoog voor de keeper,…….. en de bal, die door de enorme hoogte inmiddels half bevroren terugkwam, landde achter de keeper 3-0. Vlak voor rust gaven de bezoekers te kennen ook aardig te kunnen voetballen. Zo werd de ruststand op 3-1 gezet en dat was gezien de vele kansen (4 x voorlangs + 3 gevaarlijke corners) nog een magere weergave van de krachtsverhoudingen vanuit Rijnvogels oogpunt bekeken. In de rust aangegeven dat de Rijnburgers de tweede helft veel feller zouden starten dus de mouwen konden worden opgestroopt.

Verder was het devies ”ga vooral zo door”. Het werd echter een compleet andere tweede helft. De slordigheid sloop er een beetje in en er werd vergeten om te voetballen. Veel blinde trappen naar voren of door het midden en af en toe sloop er wat paniekerigheid in de ploeg. Zo drong Rijnsburg langzaam maar zeker aan en we kwamen moeilijk onder de druk vandaan. Tot de 34e minuut aanbrak en de mooiste treffer in de maak was. Mike legde de bal netjes voor zijn rechtervoet en schoot de bal snoeihard de linkerkruising in (4-1). Over de afstand van het schot is overwogen om IJzeren Rinus van de NOS te raadplegen, maar die schijnt in 2004 al buiten werking te zijn gesteld op gronde van onbetrouwbaarheid. Afstandmeten.nl bleek in dit geval een gedegen alternatief waarmee de afstand kon worden vastgesteld op 17,23 meter. Mooie pegel Mike. Toch even lekkerder een marge van drie, want wie weet hoe een wedstrijd loopt als de bezoekers de aansluitingstreffer hadden gemaakt. Drie minuten voor tijd maakte Rijnsburg nog de 4-2 maar toen was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Een verdiende overwinning op basis van een goede eerste helft en een gelijkwaardige tweede. Goed gewerkt mannen tot dinsdag.