JO11-4: geeft het in 10 minuten weg

FC Rijnvogels JO11-4 – Meerburg JO11-5
Ruststand 1-2
Eindstand 1-2

Echt jammer, balen, sjonge jonge er zat meer in, ongelofelijk, waren de eerste reacties langs de lijn. Beteuterde gezichten van onze helden die na alles gegeven te hebben met lege handen staan. We gaan terug in de tijd.  Het uit resultaat tegen Meerburg (3-3). Gespeeld op een veldje waar je je kont niet kon keren en waar onze mannen niet vanaf minuut 1 bij de les waren. Er was dus wel degelijk iets recht te zetten vandaag op de Kooltuin. Het was ook de Rode brigade die werkelijk superieur uit de startblokken schoot. Ik werd er als trainer net als menig toeschouwer zelfs een beetje stil van. We waren rustig aan de bal er werd goed de ruimte ingelopen en Meerburg kwam er niet aan te pas. Ook na de verwoestende knal van Tom die er van een meter of 20 schitterend invloog (1-0) bleef het genieten. Het was de eerste 15 minuten een walk over van onze boys met diverse steekballen waar Hein van Heek zijn werkbrouwen bij zou hebben gefronst. Dat waren de eerste 15 minuten, echter een helft duurt 25 minuten en de resterende 10 minuten leek het wel een ander team. Meerburg zette eerder druk en daar hadden we domweg geen antwoord op. Het was een beetje paniekerig en de duels werden half ingegaan. Werd het heel gevaarlijk nee eigenlijk niet maar door twee schoten op doel in de 19e en de 23e minuut sta je in de rust ondanks de vliegende start ‘gewoon’ met 1-2 achter. Tweede helft dan maar weer opnieuw proberen iets te forceren, mouwen opgestroopt en gaan. De Meerburgmannen hadden dit wel verwacht en gingen ook uit een ander vaatje tappen. Fysiek was het net als twee weken geleden weer op het randje en af en toe er overheen.

Je ziet steeds vaker kleine mannekes slidingen maken op een volwassen niveau, waarbij je soms van geluk mag spreken dat de tere kinderbeentjes gemist worden en gelukkig weer opstaan. Ik zal als trainer nog geen petitie beginnen tegen slidingen onder de 11 jaar, maar het moge duidelijk zijn dat ik liever een duel zie dan een ongecontroleerde ingreep met alle risico’s. Punt gemaakt verder met de wedstrijd waarbij onze mannen er alles aan deden om die gelijkmaker te maken. De kansen hebben we genoeg gehad aanvallend zag het er bij vlagen goed uit, maar het was vooral buffelen met een rugzak pech vandaag. Meerburg had de achterhoede flink dichtgetimmerd en hielden goed stand, dus we liepen tegen een muur aan. De tijd tikte langzaam maar zeker weg maar van opgeven was geen sprake. Ik denk dat Meerburg 2 of drie keer op onze helft is geweest maar verder heeft onze keeper niets te doen gehad. Schoten op doel die werden stelselmatig gepakt door de keeper, een corner net overgekopt en een vrije schietkans voor doel werd met de vingertoppen van de keeper tot corner verwerkt. Nadat de Meerburg spelers de laatste 10 minuten stelselmatig als stervende zwanen op de grond lagen om tijd te winnen zat de tijd er bijna op. Bij een knetterhard schot op doel van Jelle duurt het lang voordat de bal gaat dalen. Keeper is kansloos iedereen hoopt op het goede ik sta op mijn tenen en hoop op een beloning voor de mannen, want na zo hard werken verdienen ze meer. Helaas spat die hoop uiteen op de lat en is de wedstrijd afgelopen. Super jammer op basis van de hele wedstrijd hadden we minimaal recht op 1 punt, maar goed er is nog altijd een verschil tussen er recht op hebben en het ook daadwerkelijk krijgen. Volgende week uit tegen Katwijk dan starten we net als elke week weer met 0-0, nieuwe ronde nieuwe kansen.