JO11-4: deelt de punten in een regelrechte thriller

Rijnvogels JO11-4 – VVSB JO11-4
Ruststand 2-1Eindstand 4-4

Op een zonovergoten sportpark de Kooltuin, was het goed toeven langs de lijn. We ontvangen vandaag VVSB JO11-04 op veld 3B en gezien de voorgeschiedenis met deze tegenstander zijn de verwachtingen hooggespannen. Eerder werd er van deze tegenstander met 7-6 verloren in de beker en de uitwedstrijd werd met 2-3 gewonnen door de boys. Gelijkwaardige teams die er onderling altijd een spannende pot van maken. Kijken wat ze er vandaag van bakten. De wedstrijd stond vandaag onder de bezielende leiding van scheidsrechter H. Winters uit Katwijk. Van een afstand zou je als leek, door de fysieke vergelijking, kunnen denken dat de scheidsrechter van dienst Gözübüyük uit de eredivisie zou zijn. Eenmaal dichterbij vielen er toch wat opvallende afwijkingen te bespeuren, waardoor we vrij snel konden concluderen dat we vandaag toch echt te maken hadden met arbiter Winters uit Katwijk.

De wedstrijd werd er 1 van een heerlijk niveau. Goed voetbal en een gezonde portie strijdlust wisselden elkaar de hele wedstrijd af. Mike mocht vandaag op het middenveld starten om eens iets nieuws te proberen. Jelle vormde hierdoor samen met Tom Daan en Wouter de verdediging. VVSB zette in op een vliegende start en dat leverde een aantal goede kansen op voor de bezoekers. Een doelpunt in de 9e minuut was dan ook het logische gevolg van de paars-gele aanvalsgolf. De rode brigade vocht zich onder de druk vandaan en zette een tegenoffensief in. VVSB was in de omschakeling wel wat uitgekiender en om eerlijk te zijn, verwachtte ik eerder de 0-2, dan de 1-1. Aangezien VVSB de kansen niet maakten, konden we in de 16 minuut dan toch de 1-1 maken. Martin rondde mooi af en vanaf dit doelpunt kwam er wat meer geloof in eigen kunnen naar boven bij de mannen. De rollen waren nu weer omgedraaid en VVSB werd verder teruggedrongen door de jaagmachine (Lars, Martin, Bram en Mike). In de 23e minuut kon Mike opkomen vanaf het middenveld en de afvallende bal van VVSB afronden en kon er worden gerust met een 2-1 voorsprong.

De tweede helft waren we voorbereidt op een nieuwe aanvalsgolf van VVSB. Terug naar de oude opstelling zoals we het hele jaar al voetballen. Mike weer achter en Jelle terug op het middenveld. Een spektakel werd het de tweede helft, waarin de toeschouwers van beide teams er eens lekker voor konden gaan zitten. In de 31e minuut waren het de bezoekers die de stand weer gelijk trokken 2-2. Amper een minuut later had Lars een vrije schietkans die hij niet liet liggen 3-2. Gezien het spel op dat moment was het wachten op een volgende treffer, maar waar VVSB in de eerste helft de kansen niet verzilverde, zo bleek er in de tweede helft stroop in de scoringsmachine te zitten van onze mannen. VVSB gooide er nog maar eens een stapje bovenop en in de 43e minuut werd een 3-2 achterstand omgezet in een 3-4 voorsprong. Twee minuten waar we er een paar keer niet goed uitzagen en dan krijg je er twee om de oren. Zonde, maar met nog 7 minuten op de klok werden de eerste trippen bloeddrukremmers tevoorschijn gehaald door de hondstrouwe aanhang, want het slotspektakel was zenuwslopend. De rollen waren nu volledig omgedraaid en de koppies gingen toch een beetje hangen. Nog voor de aftrap de mannen moed ingesproken om vooral door te gaan op dezelfde voet. Alles op alles gezet om de stand gelijk te trekken en als een speler zelf vraagt om gewisseld te worden omdat hij er doorheen zat, kijk dat weet je als trainer dat ze tot het uiterste zijn gegaan. We noteren inmiddels de 47e minuut een aanval over rechts werd schitterend voorgegeven vanaf de achterlijn, waarna Jelle de 4-4 maakte. De resterende tijd werd er nog gezocht naar de winnende aan beide kanten. VVSB was hier het dichts bij, maar Marvin had vandaag een aantal fantastische reflexen waardoor de 4-4 ook de eindstand was. Ik denk dat een ieder hiermee kon leven en beide ploegen hielden er een verdiend punt aan over. Spelers tevreden onder de douche, ouders aan het zuurstof en de trainers zijn weer een jaartje ouder. Ik zeg tot volgende week.