JO11-2: krijgt loon naar werken

Quick Boys JO11-4 – FC Rijnvogels JO11-2

Ruststand 1-2
Eindstand 2-4

Na een zaterdagje vrij af waarbij de mannen zich twee uur uit konden leven bij Jump XL in Warmond, was vandaag de start van de tweede competitieronde een feit, waarin Quick Boys JO11-4 de tegenstander was. De verwachtingen van sneeuw en veel neerslag konden al snel de prullenbak in, want met windstil en een zonnetje
was het perfect voetbalweer. De griep heeft ook bij onze mannen om zich heengeslagen.

Na vier afwezigen op de training van deze week dachten we vandaag toch gewoon compleet te zijn. Vanmorgen bleek Wouter toch nog te ziek om te spelen. Met 1 wissel is dat nog geen probleem echter na een minuut of 10 haakte
Daan af en voelde zich toch nog te beroerd om verder te gaan. Jelle op Daan zijn plek gezet en dan moest het maar zonder wissels gebeuren vandaag. De eerste helft kwamen we 1-0 achter in de 8e minuut maar fysiek leken we toch een maatje te groot voor onze tegenstander. Met hard werken en bij vlagen mooi voetbal werd een 1-0 achterstand in de 16e en de 24e minuut omgebogen naar een 1-2 voorsprong door twee treffers van Bram. De doelpunten waren mooi, maar de voorbereidingen tot de doelpunten waren eigenlijk nog mooier. Mooie uitgespeelde aanvallen met
veel teamwork. De ruimtes waren vandaag wel groot, eigenlijk veel te groot.

De thuisploeg bleef voorin hangen ondanks de opschuivende Rijnvogelsverdedigers, dus bleven we vaak te dicht bij ons eigen doel staan, want Quick Boys loerde op de counter met snelle voorhoedespelers. Dan lopen de middenvelders zich uiteindelijk turelures heen en weer en dat kost veel kracht. Het rustsignaal klonk dan ook als muziek in de oren. Begin van de tweede helft waren het de blauw witten die de eerste 10 minuten echt beter waren. Er stond constant een mannetje (of vrouwtje) vrij waardoor het lekker voetballen was voor de thuisploeg. In de 32e minuut werd de stand weer gelijkgetrokken en was het 2-2. Onnodig balverlies werd direct afgestraft. De mouwen nog maar weer opgestroopt en van beide kanten werd het doel gezocht maar niet gevonden. Tot de 37e minuut.

Martin dook op voor de keeper en rondde mooi af 2-3. Quick Boys probeerde van alles maar kon geen doorgang meer vinden in de verder steady verdediging. Beetje geluk moet je dan ook hebben met wat schoten net naast en nog een bal op de lat. Quick Boys zette alles op alles en koos voor de meest aanvallende variant waardoor er vanzelfsprekend meer ruimte kwam. Die ruimte werd uitgespeeld door onze mannen in de 47e minuut waarin Bram zijn derde binnenschoot en de marge op 2 zette 2-4. De 3-4 in de 50e minuut was er 1 voor de statistieken. De eerste drie punten waren een feit. Het was geen superwestrijd maar wel weer erg spannend en qua inzet een dikke tien en de drie punten toch wel verdiend.