JO11-1: Walst over Valken

Valken ’68 JO11-1 – FC Rijnvogels JO11-1  1-6  (1-2)  (19-11-2016)

Boaz Haasbroek, Jacco Schaap, Julian Remmerswaal, Senn de Mooij, Sander Menkveld , Johan Guyt,  Micha Hoek, Sander van Hensbergen en Luca Koopmans

Na de nederlaag tegen titelkandidaat Ter Leede, moest er tegen angstgegner Valken worden gespeeld. Dit team had de Rijnvogels al 3 x eerder getroffen. Twee oefenpotjes gingen net aan verloren, ook al waren de Vogels iets beter en incompleet. De bekerwedstrijd werd net aan met 6-5 gewonnen. Dus Valken is met recht een team om rekening mee te houden.

Ondanks de zeer donkere dreigende lucht boven Valkenburg, begon de wedstrijd droog. Vanaf de aftrap werden de Valkenburgers vast gezet op hun eigen helft.  En daar kwamen ze de eerste 10 minuten ook nauwelijks af. Na een paar mogelijkheden en kansjes was het Senn die de opening vond na een assist van Julian. (0 – 1)

Op het eerste gezicht leek het een makkelijk ochtendje te worden, ware het  niet dat er halverwege de eerste helft slordigheidjes het team weer inslopen. Een aantal foute passen…onnodig balverlies… haastig spel. Met deze ingrediënten zie je de gelijkmaker op je af komen en dat gebeurde in de 17de minuut. De bal werd achterin niet goed weggewerkt en opgepakt door de links buiten van Valken. Keeper Boaz was kansloos in deze 1 tegen 1 situatie (1 – 1).  Heel lang konden de Valkenburgers niet genieten van de gelijkmaker, want na 2 minuten later stond het alweer 1 – 2. Dit keer rondde Micha fraai af na een mooie steekpass van Johan. Daarna kon Valken nog 2 keer gevaarlijk worden in de eerste helft. Om de gevaarlijke angel uit de Valken aanval te halen verhuisde Micha naar achteren.

Na de rust pakte de Rijnvogels de draad weer goed op. Met de supporters nog kleumend in de kantine schoot Julian hard op doel, de keeper kreeg zijn vuisten achter de bal maar kon niet goed wegwerken.  Sander van Hensbergen was attent en scoorde met zijn chocoladebeen. (1-3) . Rijnvogels domineerde weer de wedstrijd. Er kwam meer ruimte omdat Valken moest komen. Met fraai voetbal en goed samenspel aan Rijnvogel kant en door foutjes aan Valken kant, kreeg Valken nu alle hoeken van het eigen veld te zien. Halverwege de tweede helft was het weer Sander van Hensbergen die goed reageerde op een geblokt schot van Johan, met zijn sterke linker liet hij de keeper van Valken kansloos. (1-4)  Aan Valkenburgse kant gingen de kopjes hangen, het geloof in een goed resultaat was weg. En zo liep FCR  binnen een minuut uit naar 1-5. Dit keer was het Johan die met een fraai afstand schot de bal in het net werkte. De gifbeker aan Valkenburgse kant was nog niet leeg, want 3 minuten voor tijd was het Senn die zijn tweede maakte. Deze keer was het de mee opgekomen Luca die de vrij gelopen Senn vond. Met een droog schot vond Senn een plekje tussen de paal en de keeper (1-6).

Na de 1-6 kwam de verwachte regen dan toch. De penalty’s na de wedstrijd werden niet meer genomen, maar met een lach op hun gezicht wel de warme douche.