JO11-1: Vogels kleunen erin

FC Rijnvogels JO11-1 – ASC JO11-1  5 – 4  (3 -2)  (04-02-2017)

Boaz Haasbroek, Jacco Schaap, Julian Remmerswaal, Senn de Mooij, Tyrell Ketting, Johan Guyt,  Micha Hoek en Sander van Hensbergen

Raar woord eigenlijk “kleunen”. Kleunen is het synoniem voor slaan, maar erin kleunen is “met de beuk erin”.  Het zou een hele korte samenvatting van de wedstrijd kunnen zijn. Beide teams schuwden het contact namelijk niet en gingen er vol voor. Het werd een passievolle wedstrijd met veel duels, soms op het randje en soms er net over, maar nooit echt gemeen. Verbaal had het wel wat minder gekund, maar ja, in het heetst van de strijd flap je er wel eens wat uit.

Deze wedstrijd deed Tyrell Ketting mee van JO11-3 voor de nog steeds geblesseerde Luca en Sander M. De wedstrijd begon voortvarend voor de Kooltuinstrijders want binnen 2 minuten stond de 1-0 al op het bord. Het was Johan die het gaatje vond na een assist van de nooit zelfzuchtige Sander van Hensbergen. Verbouwereerd door de snelle achterstand, raakte ASC de eerste minuten geen pepernoot meer. Het was ook niet meer dan logisch dat binnen de kortste keren de stand verdubbeld was. Sander brak met een paar fraaie acties door een woud van verdedigers heen, één op één met de keeper behield hij het overzicht en zag Senn naast hem vrij staan. Senn kon de bal makkelijk in het lege doel tikken. Het terechte applaus vanaf de zijkant was voor de mooie voorbereiding van Sander.

Het leek een makkelijk ochtendje te worden voor de pupillen van JO11-1. Er staat inderdaad “leek”, want niet voor het eerst dit seizoen kiest FCR niet de makkelijkste weg. Waarom zou je, het moet natuurlijk wel spannend blijven. Laat de supporters maar bibberen… Na een ogenschijnlijk makkelijke voorsprong, kwamen er slordigheden in het spel. Passen kwamen niet meer aan, waardoor ASC af en toe gevaarlijk kon gaan counteren. Zo ook in de elfde minuut, toen Julian een doorgebroken speler van ASC het kunstgras van dichtbij liet bekijken. Een penalty tegen was het gevolg. De beste man aan ASC kant eiste de bal op, maar de slecht ingeschoten bal kon door Boaz worden tegengehouden. Een keer een meevallertje voor de Rijnvogels.

Er volgde nog een paar goede kansen;  1 op 1 met de keeper van ASC, maar de bal wilde er niet in. Tot een speler van het andere Ajax het op z’n heupen kreeg en door de verdediging heen manoeuvreerde  en de aansluitingstreffer scoorde. (2-1). ASC werd na dat doelpunt strijdvaardig en zocht de gelijkmaker maar vond Tyrell op hun weg. Gelukkig heeft Tyrell goed opgelet op school en wist hij nog dat de kortste weg van A naar B een rechte lijn is, ook al staan daar wat verdedigers en een keeper tussen. Het laatste schot ging via de uitgekomen keeper richting doel. Gelukkig voor de Rijnvogels kon de verdediger de bal niet meer achterhalen en werd het verschil weer twee doelpunten. Dat was lekker zo vlak voor rust.

Nu hoor ik iedereen denken “bovenin staat dat de ruststand 3-2 is”, inderdaad dat klopt. Maar ik had dan ook gezegd dat deze jongens het graag spannend houden. In de dying seconds van de eerste helft werd het spel niet goed klein gemaakt en te slap ingegrepen waardoor de 3-2 kon worden binnen geschoten. Na rust begon FCR net als tegen Valken goed aan de tweede helft. In de tweede minuut besloot Sander, na 3 keer een assist te hebben gegeven, zelf eens op doel te schieten. Bijna op de achterlijn verraste hij de keeper die een voorzet verwachtte (4-2). Wat een lekker begin weer van de tweede helft. Zeker toen Jacco 2 minuten later de bal vanaf de middellijn op het doel schoot. De iets voor zijn doel staande keeper kon niet voorkomen dat de bal over hem heen in het doel suisde. De mooie 5-2 was wel een vreugdedansje waard.

Had ik al gezegd dat ze bij Rijnvogels vooral van spannende potjes houden… en 5-2 klinkt niet als spannend.. Dan moet eerst het geloof terugkomen bij ASC en dat gebeurde na de zoveelste corner. De bal kon redelijk eenvoudig worden weggewerkt maar dat werd niet gedaan, waarna de ASC middenvelder al zijn gram in een verwoestend schot legde. (5-3). Diezelfde middenvelder stookte het vuurtje op en was zo’n beetje betrokken bij iedere actie van zijn team. De wedstrijd werd steeds grimmiger, met handen en voeten werd er strijdvaardig verdedigd door alle spelers. ASC probeerde de aansluitingstreffer te forceren en kregen deze uiteindelijk op een presenteerblaadje na een verkeerde terugspeelbal. (5-4) Gelukkig was de tijd in het voordeel van Vogels want gelijk na de aftrap werd er afgefloten. De ASC spelers pruttelde nog wat tegen, want zij hadden op wat meer blessure tijd gehoopt.

Als supporter van JO11-1 en van Rijnvogels heren 1 is het zaterdag iedere keer weer billenknijpen en voor hartpatiënten niet altijd even goed. Want niet alleen ’s ochtends bij JO11-1 maar ook bij heren 1 tegen IJsselmeervogels was het weer TE  spannend. Al bleven de 3 punten voor FCR JO11-1 wel op de Kooltuin.

Maarten van Rijn weer bedankt voor de prachtige foto serie en Tyrell voor het meedoen!

Volg ons ook op Facebook voor alle foto’s, verslagen, filmpjes en standen.