HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

JO11-1: Vergeet koppositie over te nemen

DOSR JO11-1 – FC Rijnvogels JO11-1  (1 – 1) 2 – 2  (01-10-2016)

 Boaz Haasbroek, Jacco Schaap, Julian Remmerswaal, Senn de Mooij, Sander Menkveld , Johan Guyt,  Micha Hoek, Sander van Hensbergen en Luca Koopmans

 JO11-1: Vergeet koppositie over te nemen

 Op deze fraaie eerste oktoberdag stond de uitwedstrijd tegen de nummer 3 op het programma. Bij winst zou de tweede plaats stevig in handen zijn van de Rijnvogels en bij verlies zou DOSR de tweede plaats overnemen. Met gezonde wedstrijdspanning begonnen de jongens sterk aan de wedstrijd. De tegenstander werd flink opgejaagd en raakte daardoor ook snel de bal kwijt.

Zo ook voorafgaand aan het eerste doelpunt, Micha veroverde de bal en vond Sander van Hensbergen. Met een mooie steekpass gaf Sander de bal mee aan de doorgelopen Julian. In een 1 tegen 1 situatie werd de doelman met een droog schot gepasseerd. (0-1)

 Na de redelijk snelle voorsprong lieten de bezoekers de teugels gelijk wat vieren. Met de onnodige gelijkmaker als gevolg. De aanvaller van DOSR slalomde tussen 2 verdedigers door. Julian en Micha grepen allebei niet in, waarna de bal achter Boaz in het net verdween. De eerste “kans” van DOSR en gelijk een doelpunt. Rijnvogels was daarna nog steeds niet helemaal wakker geschud en bleef te lief voor de tegenstander. Pas aan het einde van de eerste helft kregen de Vogels nog twee goede mogelijkheden via Johan. De eerste kans kreeg Johan na een mooie steekpass van Sander van Hensbergen, maar alleen voor de keeper ging de bal naast het doel. De tweede mogelijkheid was na weer een steekpass van Sander, maar de bal kwam op de hak van Johan. Tegen de verhouding in kwam FCR na rust al snel achter. Een aanval over rechts van DOSR werd niet gestopt en zo stond het zomaar 2-1.

 Gelukkig waren er nog 20 minuten om de wedstrijd te doen kantelen, maar dan moest er wel uit een ander vaatje getapt worden. De jongens pakten het goed op, de duels werden weer wat feller en het leverden 3 grote kansen op rij op. De twee beste kansen waren voor Senn en Micha. Senn schoot vanuit vrijstaande positie te zacht in om de keeper te verrassen. Ook het schot van Micha had niet de goede richting om het de keeper echt moeilijk te maken. De derde goede kans werd naast getikt door de keeper. De corner die daarop volgde werd genomen door Senn en fraai binnen gekopt door Micha (2-2)

Op jacht naar de 3 punten kreeg Rijnvogels nog 1 goede kans maar de bal werd door Luca over het doel gelobd. Ook DOSR kreeg nog een grote kans, maar het vizier stond niet scherp en gelukkig voor FCR ging de bal naast het doel.

Door het gelijke spel bleef de tweede plaats gehandhaafd. Toch was het vlak na de wedstrijd even balen voor de jongens toen ze hoorden dat Quick Boys gewonnen had van koploper Ter Leede. Want bij een overwinning op DOSR had FCR de koppositie overgenomen. Nu blijft Ter Leede eerste met een beter doelsaldo.

De laatste wedstrijd moeten de jongens van FCR met een andere mentaliteit voetballen, want ook al sta je hoog op de ranglijst, een overwinning komt niet vanzelf. Blijf samen voetballen, denk aan je positie die je moet innemen als de tegenstander de bal heeft en geef alles de hele wedstrijd door!

Roeline bedankt voor de foto’s

04/10/2016


Alle wedstrijdverslagen van JO11-1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media