JO11-1: Verder in beker

FC Rijnvogels JO11-1 – SV Voorschoten’97 (6 – 1) 7-1  (08-10-2016)

Boaz Haasbroek, Jacco Schaap, Julian Remmerswaal, Senn de Mooij, Sander Menkveld , Johan Guyt,  Micha Hoek, Sander van Hensbergen en Luca Koopmans

Het was wederom een heerlijke dag om te voetballen. Vandaag kwam Voorschoten op bezoek, een tot nu toe wisselvallig spelende ploeg. Om door te bekeren moest er vandaag gewonnen worden. De nummer 1, Ter Leede moest tegen Foreholte die laatste stond. Er vanuit gaande dat Ter Leede, met al een veel beter doelsaldo, niet zou verliezen, moest de winst worden gepakt om een gedeelde eerste plek veilig te stellen. (Op doelsaldo tweede)

De jongens van Rijnvogels begonnen fel aan de wedstrijd en lieten gelijk aan de tegenstander zien wie vandaag de sterkste was. Al snel lag de eerste achter de keeper van Voorschoten. In de 3de minuut brak Sander van Hensbergen door op links. Vanaf de achterlijn behield hij het overzicht. Sander passte de bal op Senn die de bal zo kon binnen tikken. (1-0)

Bij de eerste aanval, gelijk na de aftrap, had Johan een grote kans om de 2-0 te maken. Maar de bal kwam niet lekker voor z’n rechts, waardoor hij geen genoeg kracht had om lekker uit te halen.

In de 10de minuut kwam toch het verdiende tweede doelpunt. Sander van Hensbergen kapte fraai zijn mannetje uit en besloot van afstand te schieten. Het schot, wat niet onhoudbaar leek, belandde toch achter de keeper in het doel. (2-0) Je zag het geloof bij Voorschoten in een goed resultaat wegvloeien. Want daarna ging het snel. Een minuut na de 2-0 schoot Senn op de paal. Het aluminium zou maar liefst 4 keer worden geraakt. Even later maakte Senn toch de 3-0 na een voorzet van Johan. De 4-0 van Senn was de mooiste van de dag. De uitkomende keeper was kansloos bij het geplaatste schot. Over de strekkende keeper daalde de bal precies genoeg om in het doel te ploffen. De aftrap van Voorschoten werd onderschept door Sander Menkveld die met een mooie steekpass de andere Sander vrijspeelde. Met een droog schot tekende hij voor de 5-0.

Even later deed Voorschoten wat terug, even stond het middenveld en de verdediging wat te slapen. Het schot van afstand paste precies tussen keeper Boaz en de paal. 5-1

Vlak voor rust kregen de Vogels nog een penalty na een handsbal. Het schot van Jacco werd gekeerd door de keeper, maar Julian was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken.(6-1)

Na de limonade veranderde het wedstrijdbeeld, Voorschoten begon na de donderspeech een stuk feller en de Vogels begonnen wat meer te fladderen.

Direct na rust waren er nog 2 goede kansen voor de thuisploeg, een schot van afstand van Julian werd er net aan uitgetikt en Micha raakte in diezelfde minuut de paal.

Met een fraaie redding in de 5de minuut voorkwam Boaz een tweede doelpunt voor Voorschoten. Halverwege de tweede helft begon het al weer wat meer op voetbal te lijken. Het leverde gelijk wat kansen op. Eerst stond de paal een vierde treffer van Senn in de weg. Even later tikte “uitblinker” Senn de rebound van een gelost schot net over het doel.

Gelukkig kon er ook na rust nog een keer gejuicht worden. Na een aanval door het midden schoot Jacco de bal via de keeper binnen. (7-1). Daarna was de bal op de paal bij Rijnvogels het enige nog noemenswaardige hoogtepunt. En zo bekeren de jongens toch verder. De komende weken staan in het teken van oefenwedstrijden en vakantie. Ondertussen voetbal.nl in de gaten houden voor de competitie indeling.

Maarten van Rijn bedankt weer voor de prachtige foto’s.