JO11-1: Teleurstellend begin

Ter Leede JO11-1 – FC Rijnvogels JO11-1 (3-0) 4-2  (27-08-2016)

Boaz Haasbroek, Jacco Schaap, Julian Remmerswaal, Senn de Mooij, Sander Menkveld , Johan Guyt,  Micha Hoek, Sander Hensbergen en Luca Koopmans

Op deze zonnige zaterdag moest er worden aangetreden tegen Ter Leede JO11-1, twee seizoenen geleden speelden beide teams al een aantal keer tegen elkaar. Toen was Ter Leede altijd de bovenliggende partij en werd dat seizoen ook kampioen. Beide teams spelen niet helemaal meer in dezelfde formatie omdat een aantal spelers naar andere clubs zijn vertrokken. De jongens van Rijnvogels waren blij dat het seizoen weer is begonnen, keeper Boaz had zelfs de letters FCR in z’n haar laten scheren. Ter Leede begon sterk aan de wedstrijd en Rijnvogels veel te slap.

Het resulteerde gelijk in een aantal goede kansen voor Ter Leede, maar keeper Boaz, de lat en de paal voorkwamen een hele snelle achterstand. De Vogels kwamen er niet aan te pas door onrustig te voetballen en bijna alle duels te verliezen. Slordig balverlies leidde de 1-0 van Ter Leede in. De pass na balverlies zette de speler van Ter Leede direct voor de keeper, met een bekeken schuiver werd Boaz gepasseerd.

Even later werd het 2 -0, bij een snelle korte corner stond de verdediging van Rijnvogels niet op te letten, de zeer sterk spelende middenvelder Rein van Ter Leede was slim uit de rug van Julian weggelopen en kopte fraai binnen. Een aantal minuten kwamen de Rijnvogels onder de druk van Ter Leede vandaan en creëerden een paar mogelijkheden. Maar het was Ter Leede die de 3-0 ruststand op het bord zette. Na wederom slordig balverlies lukte het de Rijnvogels niet om in 3 keer de bal voor het eigen doel weg te krijgen. De laatste poging werd een schot dat via het hoofd van keeper Boaz voor de voeten van een Ter Leede aanvaller kwam, die de bal eenvoudig kon binnentikken. De Rijnvogels mochten uiteindelijk met deze ruststand niet klagen. Na de rust veranderde het spelbeeld compleet. Rijnvogels begon beter te spelen en controleerden nu de wedstrijd.

Het werd al gauw 3 -1, na een niet al te beste uittrap, van de overigens verder goed keepende doelman van Ter Leede, zette Julian Sander Hensbergen goed voor de keeper en met een beheerst schot werd de doelman gepasseerd. De Vogels kregen vleugels en drukte nu goed door. De eerste kansen werden nog gemist. Maar Sander kopte goed in na een fraaie assist van Micha. Na de 3-2 begonnen de Rijnvogels er weer in te geloven.

Er volgde nog een paar mogelijkheden op de gelijkmaker en in die fase kwam Ter Leede goed weg. Het doelpunt viel niet en Ter Leede kreeg de laatste minuten weer grip op de wedstrijd. In die laatste minuten kreeg Ter Leede nog een paar goede kansen en trof zelfs de lat nog een keer. De 4-2 hing weer van slordigheden aan elkaar. Balverlies na gepingel en een compleet vrijgelaten aanvaller liet de keeper kansloos. De uiteindelijke 4-2 overwinning van Ter Leede was meer dan terecht. Om het tij te keren zal er volgende week uit een ander vaatje getapt moeten worden. Duels zullen gewonnen moeten worden als je wilt winnen en zal er bij Valken een tandje bijgezet moeten worden. Jongens als jullie een hele wedstrijd gaan voetballen zoals het begin van de tweede helft dan komt het wel goed. Succes volgende week.