JO11-1: Tandje erbij

FC Rijnvogels JO11-1 – Foreholte JO11-2 (2 – 2) 4 – 2  (17-09-2016)

Boaz Haasbroek, Jacco Schaap, Julian Remmerswaal, Senn de Mooij, Sander Menkveld , Johan Guyt,  Micha Hoek, Sander Hensbergen en Luca Koopmans

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Foreholte op het programma. Gezien de stand moest dat niet al te moeilijk zijn. Trainer Gerbrand hamerde erop dat je deze ploeg niet moest onderschatten ook al stonden ze onderaan. Ongewild sloop onderschatting er toch in. De warming up werd al slapjes uitgevoerd. Dit alles was in het begin van de wedstrijd goed te zien. Foreholte was feller in de duels en de thuis ploeg leed steeds snel balverlies. Het duurde ook niet lang of de eerste van Foreholte lag in het net achter Boaz. Maar na de snelle achterstand waren de Vogels nog niet wakker en bleef Foreholte sterker. De rechtsbuiten van Foreholte was een ware plaag voor de linkerkant en kwam al een aantal keer gevaarlijk voor het doel. De derde hoekschop die hij versierde werd mooi binnen gewerkt en zo stond het al na 8 minuten 0-2. Het werd toch echt tijd dat iedereen wakker werd en de Voorhoutse storm tot bedaren zou brengen. En gelukkig gebeurde dat ook. Na de eerste wissels begonnen de Vogels beter te voetballen. De combinaties begonnen te lopen en er ontstond meer dreiging voor het doel van Foreholte. Even zat het nog niet mee, de paal en de keeper stonden 2 goede kansen in de weg. Ondertussen had FCR de wedstrijd helemaal overgenomen, nu werden de duels allemaal wel gewonnen en werd er met één-tweetjes gestrooid. De 1-2 lag ook in de lijn der verwachting, na fraai combinatievoetbal schoot Johan de bal achter de keeper van Foreholte. De Voorhouters kregen nog 1 goede kans en die werd fantastisch gepareerd door Boaz. Daarna gingen de Rijnvogels verder op jacht naar de gelijkmaker. Even voor rust was het weer Johan die na mooi combinatie voetbal het net vond. Een lekkere opsteker vlak voor rust. Na rust was het éénrichtingsverkeer naar het doel van Foreholte, maar ondanks de vele kansen bleef het toch 2-2 en daarmee spannend. Steevast was de keeper een sta in de weg voor FCR, alles hield hij er uit. Ook de lat werd nog geraakt na een afstandsschot van Micha. Bijna halverwege de tweede helft kwamen de Vogels toch op een verdiende 3-2 voorsprong. Nu was het Jacco die met zijn linker droog uithaalde en de keeper passeerde. Ook al kwam de overwinning in zicht, het bleef spannend… een counter tegen en het zou zo weer gelijk kunnen zijn. Maar achterin stond het nu als een huis en er werd niets meer weggegeven. Op de uiteindelijke 4-2 overwinning, na het derde doelpunt van Johan, viel dan ook niets af te dingen. Als de jongens een aantal keer scherper waren geweest voor het doel, had de score hoger kunnen uitpakken. Het was mooi om te zien dat het team zo kon omschakelen en na de teleurstellende beginfase ging knokken en voetballen om de overwinning uiteindelijk binnen te slepen.