JO11-1: Sensationele wedstrijd

FC Rijnvogels JO11-1 – Valken’68  7 – 4  (1 -3)  (28-01-2017)

Boaz Haasbroek, Jacco Schaap, Julian Remmerswaal, Senn de Mooij, Ruben van Klaveren, Johan Guyt,  Micha Hoek en Sander van Hensbergen

Eens in de zoveel tijd zie je een wedstrijd die alles in zich heeft, deze zaterdag was er zo één. Spanning, sensatie, mooie doelpunten, lelijke doelpunten, schitterende acties, domme fouten, ballen op de paal en lat, mooie reddingen en lucky ones. Uiteindelijk was het resultaat in het voordeel voor de Rijnvogels, maar daar zag het in het begin zeker niet naar uit.

De wedstrijd begon iets later omdat de wedstrijd ervoor wat was uitgelopen. Beide teams keken uit naar deze derby. Het was een echte zes-punten wedstrijd, de buren uit Valkenburg staan 1 plek boven FCR en konden bij winst verder uitlopen. De Rijnvogels zochten met fris voetbal gelijk de aanval en zette Valken gelijk onder druk. Maar dichterbij dan een vlammend schot op de paal van Sander kwam FCR niet. Na een goede start van de Vogels begon Valken, mede door slordigheden aan de Vogels kant, het initiatief over te nemen. Rijnvogels gaf door een foute terugspeelbal een hoekschop weg. De genomen hoekschop werd ongelukkig met de hand geraakt, maar de scheids vond het een strafschop waard. Deze werd onberispelijk hard binnen geschoten. (0 -1) Even een dompertje, niks aan de hand, rug rechten en gaan weer. Tenminste dat zou je als FCR supporter willen. Maar helaas liep het even anders. Valken was dodelijk met hun gevaarlijke wapen, de counter. De Rijnvogels verloren de bal tijdens een aanval en gelijk werd door Valken hun snelle rechtsbuiten, Floris van Duijn, gevonden. Met veel ruimte stormde hij op keeper Boaz af, die kansloos was op het lage harde schot. (0-2). Dat viel even tegen, 2 kansen tegen en 2 doelpunten en dat met het vooruitzicht dat FCR de laatste tijd niet makkelijk scoort. Maar er moet worden gezegd, de Rijnvogels lieten de kopjes niet hangen en zochten gauw weer het doel van de tegenstander. Maar bij het eerste de beste balverlies op de helft van de tegenstander werd de volgende counter weer binnengeschoten. Meteen werd Floris de rechtsbuiten gezocht, maar de bal kon helaas niet goed worden weggewerkt, waarna Floris weer 1 op 1 tegen Boaz kwam en opnieuw de bal hard binnen schoot. (0-3) Pff, zo gaat het hard met de doelpunten… Even werd er gemopperd onderling, maar Julian spoorde z’n team aan om te blijven voetballen. Valken werd weer vastgezet op hun eigen helft, maar counterde nog twee keer gevaarlijk op Boaz af. Maar die ballen gingen gelukkig naast. FCR begon steeds meer overwicht te krijgen en er werden geen cruciale fouten meer gemaakt. Vlak voor rust onderschepte Julian de bal en kon ongehinderd opkomen, met een hard laag schot van 16m passeerde hij de keeper. (1-3)

Zo rust…maar dat duurde niet lang, er was net genoeg tijd om wat te drinken en snel wat fouten te bespreken of er werd alweer afgetrapt. Voor de grootste gedeelte van de supporters erg jammer, want de vijf sensationeelste minuten van het seizoen braken aan. Direct na de aftrap werd de aanval gezocht. Een mooi schot van Jacco krulde op de lat, maar in de rebound kon Senn de bal binnen schieten (2-3).

Dat was een fijne opsteker na de rust. De aftrap van Valken werd direct veroverd en binnen een minuut na de aansluitingstreffer volgde de gelijkmaker. Na een mooie actie vond Sander Senn die weinig ruimte nodig had om zijn tweede binnen te prikken (3-3). Wow wat een begin van de tweede helft. Toch maar even de kantinegangers via de appgroep melden dat het al 3-3 was geworden. Op zenden gedrukt en pats…. 4-3. Nu vond Sander de opgekomen rechtsachter Micha die met een mooie krulbal de verre hoek vond. Gauw maar doorgeven op de app.. De supporters die uit de kantine kwamen  konden nog net de 4-4 zien. Een mooi opgezette aanval van Valken resulteerde in de gelijkmaker door Serrano. Tjemig 4 doelpunten in iets meer dan 5 minuten en wat een spanning. Maar wel blijven voetballen..

Het tempo lag hoog en het spel golfde op en neer. Bij Valken vloeide de krachten weg naarmate de wedstrijd vorderde. Waar in het begin de Valken kort en fel verdedigde ontstond nu meer ruimte. Halverwege de tweede helft speelde Senn met een fraaie actie zichzelf vrij en vond Sander voor het doel. Sander kapte en draaide naar zijn sterke linker been en haalde hard uit. De keeper hoorde de bal langs zich heen gaan en vond de leren knikker terug in het net (5-4). Als een aangeslagen bokser hing Valken in de touwen, de 6-4 van Johan leek de genadeklap. Maar neergaan deed Valken allerminst. Doordat een aantal spelers van Rijnvogels de definitieve genadeklap wilde toebrengen kwam er weer meer ruimte en zo kon Valken een aantal keer dichtbij het doel komen. Boaz redde twee keer fraai ook stond de paal voor Valken in de weg en haalde Julian de bal van de lijn.

Ook aan de andere kant waren Sander, Johan, Senn en Julian dichtbij een zevende treffer. De zevende treffer kwam er uiteindelijk wel, vlak voor tijd maakte Sander het weer koelbloedig af na wederom een assist van Senn. (7-4)

Het is wel te hopen dat ze bij FCR gauw van hun fouten gaan leren, want dezelfde fouten worden toch steeds weer gemaakt. En iedere keer weer zie je dat de ene helft van de wedstrijd de andere niet is. Als iedereen de eerste helft speelt zoals de tweede dan kan er toch niets meer fout gaan… De Rijnvogels hebben toch weer aangetoond om over enorm veel veerkracht te beschikken.

Al met al was het een zeer sensationele wedstrijd met alles wat voetbal zo leuk maakt. Het is te hopen dat beide teams elkaar nog vaker zullen treffen, want het zijn altijd spektakel potjes.

Ruben  (JO11-3) wederom bedankt voor het meedoen! Goed gedaan!