JO11-1: Onnodig puntverlies

FC Rijnvogels JO11-1 – DOCOS JO11-1  3 -3 (1-3)  (26-11-2016)

Boaz Haasbroek, Jacco Schaap, Julian Remmerswaal, Senn de Mooij, Sander Menkveld , Johan Guyt,  Micha Hoek, Sander van Hensbergen en Luca Koopmans

De ene wedstrijd is de andere niet, zo goed als het team vorige week speelde tegen Valken, zo slecht speelden ze in fases tegen DOCOS. Hoe dat toch kan? Tja na afloop had iedereen er wel een mening over en waarschijnlijk had ook iedereen wel weer een beetje gelijk. Was het de laagstaande zon… ? Was het de scout van de KNVB waardoor iedereen van slag was en geen pepernoot meer raakte… ? Was het dan toch onderschatting van de tegenstander, die onderaan staat..?  Was het toch de paal die 4 keer in de weg stond…?  Of was het een ongelukkige wissel in combinatie met het uitvallen van Luca…? Wat de oorzaak ook is, het resultaat was hetzelfde… onnodig puntverlies.

Maar laten we bij het begin beginnen. Op deze koude November ochtend moest er worden afgetrapt tegen DOCOS uit Leiden. De Leidenaars hadden in de 4 voorgaande duels nog geen punt gepakt, maar verloren zonder grote verschillen. Dus een tegenstander die je zeker niet mag onderschatten. FCR begon ook zeker niet slecht, want in de eerste 4 minuten werd de paal al twee keer geraakt en 1 keer het doel net gemist. In de 8ste minuut scoorde Senn de openingstreffer, Luca opende fraai op Sander die zichzelf vrij speelde en Senn wist te bereiken. Senn schoot de bal koelbloedig onder de keeper door (1-0) En zo leek het een gemakkelijke ochtend te worden…tot aan de 13de minuut… er moest gewisseld worden, maar de wissel liep iets anders doordat Luca even licht geblesseerd naar de kant moest.

In dezelfde minuut werd het gelijk, een fraai afstandsschot en een laagstaande zon is een doeltreffende combinatie. (1-1). Dat was een tegenvaller, zeker gezien het spelbeeld tot dan toe. Het werd gelijk een kantelmoment, vanaf toen lukte niet veel meer bij de Vogels. Foute passes en slecht aannemen van de bal zorgde voor veel bal verlies die vaak met overtredingen weer werden “gecorrigeerd”.

In de 18de minuut trok Micha aan de noodrem. Bij de vrije trap die volgde stond iedereen zijn omgevingslucht te dekken en werd de bal door Boaz niet goed weggewerkt, waarna DOCOS de bal hard tegen de touwen schoot. (1-2) Ok, slordigheidje, niet fraai, kan een keer gebeuren.. schouders rechten, kop omhoog en gaan, zou je zeggen…  Maar nee, lopen mopperen, hoofd omlaag en schouders naar beneden. Sander probeerde met een hard schot de keeper te verrassen, maar de Leidse keeper lette goed op en tikte de bal tot hoekschop. In de uitval die volgde werd er achterin twee keer misgekleund, maar de makkelijk verkregen kans werd knap tot hoekschop verwerkt door Boaz. Bij die laag genomen hoekschop stond iedereen te slapen, behalve de twee aanvallers van DOCOS. (1-3)

Het fluitje voor rust kwam als geroepen. Tijd voor een donderspeech of wonder limonade of nog beter… allebei! Na de rust begon FCR in ieder geval met meer beleving, het spel was nog niet goed maar de duels werden weer aangegaan, soms tot aan het randje en soms er net over. Waardoor het spel vaak stil kwam te liggen. De aansluitingstreffer kwam al in de 4deminuut na rust. Sander zette goed door waardoor de bal voor de voeten van de vrijgelaten Senn kwam. Met een droog schot liet hij de keeper kansloos. (2-3)  De hoop op een goed resultaat kwam terug, zeker toen Johan het intikkertje binnenschoof op aangeven van Senn (3-3). Erop en erover denk je dan.. maar helaas bleven teveel spelers onder hun niveau voetballen. Er waren nog een paar kansen waarbij ook de paal weer hinderlijk in de weg stond, maar eerlijk is eerlijk, Docos verdiende een punt, al was het voor hun strijd en passie die ze erin gooide. Dat ontbrak bij een groot aantal van de Rijnvogels deze zaterdag.

Komende zaterdag staat Quick Boys op het programma, dan moeten we weer uit het andere vaatje gaan tappen. Wil iemand die uit Valkenburg halen, want waarschijnlijk hebben we die daar laten staan vorige week. Zo zie je maar de ene week is de andere niet. Quick Boys jullie zijn alvast gewaarschuwd J