JO11-1: Mooie overwinning op de buren

Quick Boys JO11-2 – FC Rijnvogels JO11-1 (0-3) 3-5  (10-09-2016)

Boaz Haasbroek, Jacco Schaap, Julian Remmerswaal, Senn de Mooij, Sander Menkveld , Johan Guyt,  Micha Hoek, Sander Hensbergen en Luca Koopmans

Vandaag stond de wedstrijd tegen de buren uit nieuw Zuid op het programma, alle jongens van de Rijnvogels keken de hele week al uit naar deze wedstrijd.

Vorige week werden de andere buren uit Valkenburg met een nederlaag naar huis gestuurd. Quick Boys stond na twee wedstrijden aan kop in deze poule.

Er was afgesproken om gelijk fel aan de wedstrijd te beginnen. Al hoef je de jongens van Rijnvogels niet te motiveren voor een wedstrijd tegen de rivalen uit Katwijk aan Zee.

Waarschijnlijk het mooiste doelpunt van deze bekerronde werd gemaakt direct na de aftrap. De aftrap werd terug gelegd op Julian, die onder druk van spits Rick, de bal teruglegde op keeper Boaz.

Boaz opende naar rechts op Micha, die op zijn beurt Sander M aanspeelde. Sander stuurde Johan op rechts de diepte in. Vanaf de achterlijn bereikte Johan, Sander H, die de bal netjes binnen tikte. (0-1)

Een aanval uit het boekje en dat zonder dat Quick Boys de bal 1 keer had aangeraakt.

Quick Boys kwam er niet aan te pas. Iedere aanval werd in de kiem gesmoord. Door goed verdedigend werk van het hele team raakte de blauw witten de bal binnen de kortste keren kwijt en door goed samenspel werden de Rijnvogels steeds dreigend. De 0-2 duurde dan ook niet lang. Een hoekschop van Johan kon niet worden weggewerkt, met dit buitenkansje wist Julian wel raad. De bal verdween achter de keeper en de op de lijn staande verdedigers. Ook na de 0-2 ging Rijnvogels door. Een paar mogelijkheden en kans volgden, de bal op de paal was er nog het dichts bij. Het was Johan die een “comfortabele” ruststand op het bord plaatsten.

Met een trucje speelde hij zich vrij en plaatste de bal mooi in de lage hoek, onhoudbaar voor de keeper. Ik zeg comfortabele, want vorige week kwam Valken terug na een 5-1 ruststand tot 5-5, maar van fouten kan je leren zeggen ze…

Er leek ook niets aan de hand toen Senn even na de rust de 0-4 scoorde. Uit een counter met een overtal situatie, gaf Johan Senn de mogelijkheid om de score verder uit te breiden. Met droog schot in de verre hoek werd de keeper van Quick Boys gepasseerd. Toch slopen dezelfde fouten er toch weer in. De ruimtes werden groter en niet meer klein gemaakt bij bal verlies. En af en toe teveel spelers voor de bal. Het was ook niet vreemd dat Quick Boys nu meer kansen kreeg. Uit 1 van de vele onnodig weggeven corners knikte Boaz van Maanen voor Quick Boys netjes de 1-4 binnen.

Binnen twee minuten was het Micha die de 1-5 binnen schoof, bij een 1 tegen 1 situatie liet hij de keeper kansloos.

Er volgde nog twee goede kansen op een grotere score, helaas werden vrijstaande medespelers over het hoofd gezien en de kansen verspeeld. Met nog een aantal minuten te spelen, kwam Quick Boys toch nog terug tot 3-5. Een schot van afstand werd verkeerd ingeschat en verdween achter de keeper. (2-5) Drie minuten voor tijd werd het ook nog 3-5. Op een kleine 20meter mocht Quick Boys een vrije trap nemen na een overtreding van Jacco. Door de grote spelers van Quick Boys werd de fraai genomen vrije trap handig binnen gewerkt.

Jongens gefeliciteerd met deze hele mooie overwinning met heel fraai combinatie voetbal.

Maarten van Rijn bedankt voor de mooie foto reportage.