JO11-1: Knappe overwinning

DOSR JO11-1 – FC Rijnvogels JO11-1   1 – 3  (0 -2)  (18-02-2017)

Boaz Haasbroek, Jacco Schaap, Julian Remmerswaal, Senn de Mooij, Sander Menkveld, Luca Koopmans, Johan Guyt,  Micha Hoek en Sander van Hensbergen

Vandaag moest er worden afgereisd naar Roelofarendsveen, niet direct om de hoek, maar gelukkig was de aftrap pas om 10:15. Het was heerlijk voetbalweer, zonnetje erbij en een graad of 10.

Twee keer eerder troffen beide teams elkaar dit seizoen, zowel voor de beker en de competitie werd er gelijk gespeeld. DOSR staat stevig op de tweede plaats. De jongens van FCR hadden er zin in, met nog 5 wedstrijden te gaan en al zes overwinningen op rij moest DOSR ook aan de zegekar gebonden worden. Vanaf minuut één was het duidelijk wat de intenties waren van de Vogels. Net wat feller dan de tegenstander dat maakte vandaag vooral het verschil. Ook de combinaties liepen lekker, waardoor FCR regelmatig gevaarlijk voor het doel kon komen. De eerste drie kansen waren voor FCR, schoten van Julian en Sander van Hensbergen misten net het doel en een poging van Micha ging over het doel. Na 11 minuten kreeg DOSR hun eerste grote kans. De snelle spits met het gevaarlijke linkerbeen, versnelde en kreeg de kans om te schieten. De bal belandde achter Boaz op de paal. In de omschakeling kwam FCR er heel snel uit via Micha en Sander van Hensbergen, die de bal mooi in de loop meegaf aan Sander Menkveld. Sander aarzelde geen moment en schoot de bal laag langs de keeper in de verre hoek. (0-1) Dat was een lekkere opsteker en zeker verdiend gezien het wedstrijdbeeld. De volgende grote kans was weer voor Sander, maar de bal netjes teruggelegd vanaf de achterlijn werd door de binnen lopende Sander op de kruising geschoten. Ook Jacco kreeg nog een goede kans, maar moest in de draai het doel vinden, helaas schoof de bal net langs het doel.

Ook DOSR kreeg nog twee aardige kansen op de gelijkmaker maar Boaz hield het doel op slot met twee fraaie reddingen. Maar eerlijk gezegd heeft de 0-2 er altijd meer ingezeten dan de 1-1, al moet je altijd goed uitkijken, DOSR staat niet voor niets tweede. Uiteindelijk kwam eerst de 0-2 op het bord. Deze keer via een counter dwars door het midden. Verlengd door Sander van Hensbergen en knap meegenomen door Johan. Alleen voor de keeper schoof hij de bal beheerst langs de uitgekomen keeper. (0-2) Een heerlijke ruststand. Na de rust straalde het team nog steeds voldoende vertrouwen uit, met dezelfde felheid begon FCR aan het tweede gedeelte. Achterin werd nauwelijks iets weggegeven, via de combinatie of de lange bal werd zo gauw mogelijk de voorste linie gezocht. Maar ook daar kwamen nauwelijks nog hele grote kansen uit. Toch kwamen de Vogels, zij het met enig fortuin op een 0-3 voorsprong. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal werd een voorzet vanaf links voor het overvolle doelgebied door de keeper losgelaten. Senn was er als de kippen bij om de bal het doel in te schuiven. (0-3) Met nog een kleine 10 min te spelen moet deze royale voorsprong voldoende zijn. Toch werd er de laatste minuten rommelig gevoetbald. DOSR kreeg meer ruimte en de felheid was er een beetje uit. Ook bij balbezit werd de rust niet bewaard, waardoor weer snel balverlies werd geleden. De 1-3 vlak voor tijd was dan ook geen verrassing en zag je mijlenver aankomen. Een schot van de tweede lijn kon in eerste instantie nog door Boaz worden gekeerd, maar Boaz was kansloos bij de rebound door de rechtsbuiten van DOSR. (1-3)

Ondanks dat DOSR de laatste minuten wat meer in de pap te brokkelen had, werden ze verder ook niet echt gevaarlijk meer. Uiteindelijk was FC Rijnvogels de terechte winnaar en was het een mooie teamprestatie.