JO11-1: Kampioensfeestje Ter Leede uitgesteld

FC Rijnvogels JO11-1 – Ter Leede JO11-1  3 – 2  (1-1)  (08-04-2017)

Boaz Haasbroek, Jacco Schaap, Julian Remmerswaal, Senn de Mooij, Sander Menkveld, Luca Koopmans, Johan Guyt,  Micha Hoek en Sander van Hensbergen

Afgelopen zaterdag kwam de ongeslagen koploper op bezoek om op de Kooltuin het kampioenschap op te halen. Doordat de Rijnvogels een paar weken geleden bij DOSR (de nr 2) wonnen, kon Ter Leede vandaag de titel pakken. Maar de Vogels wilden niet zomaar aan dit feestje meewerken. FCR ging met de juiste instelling het veld in, “Ter Leede wordt kampioen, maar niet vandaag!”

Het was heerlijk weer en iedereen had er heel veel zin in. Tientallen supporters van beide partijen moedigden hun teams aan. Rijnvogels begon fel aan de wedstrijd en hadden gauw het overwicht, ook al werden ze niet echt gevaarlijk. Sterker nog de eerste goede kans was voor Ter Leede, een schot van afstand met en lastige stuit werd knap gepareerd door Boaz. Halverwege de wedstrijd kreeg Ter Leede een hoekschop. En dode spelmomenten beheersen ze bij Ter Leede als geen ander team. Dus oppassen geblazen. De strak genomen bal belandde bij Xavier, die de bal hard in het doel knalde. Zo stond Ter Leede toch op voorsprong. Maar de Rijnvogels hadden aan hun eerste minuten een goed gevoel over gehouden en gingen door met hun strijd. Het leverde wel wat mogelijkheden op. Zo waren er schoten van Sander, Jacco en Julian en was een enkele keer de eindpass niet scherp genoeg. Maar op slag van rust kwam toch de verdiende gelijkmaker. De bal werd door Sander Menkveld de hoek ingestuurd. Op prachtige wijze gaf Johan een hakje op maat aan Senn, waardoor 2 verdedigers op de Kooltuin het bos werden ingestuurd. Waarna Senn met een heerlijke 1-2 via Julian zichzelf vrij speelde en onder druk de bal binnen schoof. (1-1). Wat een heerlijk doelpunt op een prachtig moment.

Na de rust begon FC Rijnvogels weer sterk. De tegenstander werd bij balbezit gauw onder druk gezet, waarna in de omschakeling Sander en Johan gevaar konden stichtten. Op het middenveld heerste Julian als vanouds en stopte bijna iedere aanval door het midden. Ook backs Micha en Luca en hun vervangers Jacco en Sander M streden voor iedere centimeter in veel mooie duels. Maar Ter Leede staat niet voor niets ongeslagen boven aan de ranglijst en heeft ook een aantal experts die goed van afstand kunnen schieten. Maar een tweetal schoten van afstand brachten niet wat Ter Leede graag wilde, een doelpunt. Sterker nog FCR nam brutaal de voorsprong, na een fraaie passeerbeweging haalde Sander de achterlijn en gaf de bal voor waarna Senn kon binnenkoppen. (2 -1) Ai, met dit scenario hadden de Sassenheimers geen rekening gehouden, maar heel veel paniek was er nog niet. Er was immers nog tijd genoeg. Ter Leede probeerde wat meer naar voren te voetballen, maar moesten een aantal keer ingrijpen bij messcherpe counters van FCR. Bij een van die counters via Sander en Johan werd Senn net van een hattrick afgehouden. De keeper van Ter Leede schoot de bal razendsnel naar voren om zo in een 1 tegen 1 situatie een kans af te dwingen. Maar de verdediging was scherp als een mes, waardoor Ter Leede het probeerde met een afstandsschot. Het niet onhoudbare schot verdween via de handen van Boaz in het doel. (2-2)

Lang konden de Sassenheimers hier niet van genieten want twee minuten later scoorde Sander met het hoofd uit een corner van Senn. (3-2) Lichte paniek sloeg nu toe bij Ter Leede, die nog 8 minuten hadden om een nederlaag te voorkomen. Ter Leede begon meer druk te geven naar voren en FCR werd slordiger. Uit een onnodig veroorzaakte vrije trap door Johan kreeg Ter Leede de kans op de 3-3, maar Boaz bokste de bal op fraaie wijze uit het doel. Twee minuten later kreeg Ter Leede weer een vrije trap, al was deze niet terecht. Wederom nam één van de specialisten van Ter Leede de vrije trap en ondanks dat Boaz op de lijn flink werd belemmerd, bokste Boaz de bal knap naast het doel. Daarna waren de kruitdampen opgetrokken. Na het eindsignaal waren ze bij de Vogels door het dolle en vielen de Sassenheimers verslagen op de grond.

Zonder strijd geen overwinning was deze zaterdag het motto en dat werd op fantastische wijze uitgevoerd door het hele team. Met passie werd om iedere vierkante centimeter gestreden en ook al had Ter Leede een aantal goede kansen, de overwinning van FCR was geheel terecht en niets op af te dwingen.

Het feestje van Ter Leede is even uitgesteld. Maar het moet wel heel gek lopen willen ze de titel niet binnenslepen. Het grote voordeel dat Ter Leede zaterdag geen kampioen werd is dat ze tegen onze directe concurrenten nog aan de bak moeten. En daarom gunnen wij Ter Leede het kampioenschap, maar nog niet afgelopen zaterdag op de Kooltuin.