JO11-1: Goede start van de competitie

FC Rijnvogels JO11-1 – vv Noordwijk JO11-2 (2 – 1) 7-1  (29-10-2016)

Boaz Haasbroek, Jacco Schaap, Julian Remmerswaal, Senn de Mooij, Sander Menkveld , Johan Guyt,  Micha Hoek, Sander van Hensbergen en Luca Koopmans

Het was wederom een heerlijke dag om te voetballen. Vandaag kwam Noordwijk op bezoek. Met minder dan drie punten zouden de Rijnvogels geen genoegen nemen. Na de aftrap namen de Vogels gelijk het initiatief. De eerste grote kans ging nog naast. In de derde minuut kwam de tweede grote kans en deze werd veel beter uit gespeeld en koelbloedig afgerond door Jacco. (1-0). Na de snelle achterstand probeerde Noordwijk meer naar voren te voetballen, maar de plaagstootjes strandden maar al te vaak in de verdediging. Aan de andere kant stond bij de Rijnvogels het vizier niet altijd even scherp, 100% kansen werden te vaak gemist. Daardoor bleef Noordwijk in de wedstrijd. Halverwege de eerste helft werd de score dan toch verdubbeld. Na een fraaie aanval over een aantal schijven werd Sander van Hensbergen gevonden. Sander zag een mooi gaatje in de korte hoek en met een droog hard schot liet hij de sterk keepende doelman van Noordwijk kansloos. (2-0)

Na de twee nul kwam er wat gemakzucht in het spel van de Vogels waardoor Noordwijk wat vaker in de buurt van keeper Boaz kwam. Na slordig balverlies op het middenveld, kwam Noordwijk in een overtal situatie voor het doel van Boaz. Deze kans lieten ze niet onbenut en zo werd het vlak voor rust 2-1.

Na de rust begon Noordwijk fel aan de tweede helft. Daarbij hadden ze hun spelsysteem omgegooid naar 1-3-3. In de eerste minuten hadden de Rijnvogels daar moeite mee en kwam Noordwijk twee keer dicht bij de gelijkmaker. Maar na vijf minuten draaide FCR de rollen weer om. De Vogels kregen weer grip op de wedstrijd en begonnen zeer goed te voetballen, met aanjager Sander van Hensbergen in de hoofdrol. Sander veroverde aan de linkerkant veel ballen met een aantal fraaie slidings. Zo kon Johan de 3-1 maken na een fraaie assist van Sander. Na de 4-1 van Johan verloor Noordwijk het geloof in een goed resultaat. Rijnvogels kon naar hartenlust voetballen en gebruikte de ruimte goed. Julian verdeelde het spel sterk op het middenveld en zocht steeds de vrije man. Ook de verdediging met Sander M, Micha en Luca gaven niets meer weg. Na weer een fraaie aanval scoorde Sander van Hensbergen zijn tweede goal. (5-1) Ook waren er nog kansen voor Senn, Julian en Jacco, maar de keeper van Noorwijk hield er veel ballen uit. Vijf minuten voor het einde moest Johan, die al niet fit aan de wedstrijd begon, geblesseerd het veld verlaten. Verdediger Luca die net was gewisseld nam zijn plek over en deed dat met verve. Zo jaagde hij op een ogenschijnlijk kansloze bal en ontfutselde de bal op de achterlijn. Ook de keeper kreeg er geen grip meer op en zo kon Luca de 6-1 binnen tikken. Maar het mooiste doelpunt van de wedstrijd bewaarde Luca voor de slot seconden. Met een hele mooie lob werd de keeper van Noordwijk verschalkt. (7-1)