JO11-1: Drie punten erbij

Vv Katwijk JO11-2 – FC Rijnvogels JO11-1  (1 – 1) 1 – 2  (24-09-2016)

Boaz Haasbroek, Jacco Schaap, Julian Remmerswaal, Senn de Mooij, Sander Menkveld , Johan Guyt,  Micha Hoek, Sander Hensbergen en Luca Koopmans

Op deze heerlijke zaterdagochtend stond de uitwedstrijd tegen de buurtjes uit Noord op het programma. Ondanks deze leuke affiche werd het toch een wedstrijd om gauw te vergeten. De Rijnvogels begonnen nog best, aardig maar het niveau zakte al snel naar de ondergrens. Een aantal jongens haalde niet hun normale niveau, waardoor het toch tegen jezelf voetballen wordt. Zoals gezegd begonnen de Rijnvogels best goed. Er werd goed druk op de bal gegeven, waardoor de bal snel werd verovert. Het leverde al een paar goede mogelijkheden op. Maar vlak voor het doel ontbrak de finesse en de rust om het af te maken. Toch werd het deze fase 0 – 1. VV Katwijk verloor de bal bij de opbouw, Sander H veroverde de bal en vond de vrijstaande Johan, die de bal met een droog schot achter de keeper van Katwijk.

Daarna daalde het niveau richting vriespunt. Verkeerde keuzes, slechte passing en teveel ruimte weggeven waren een aantal opvallende minpunten in deze fase. Daardoor kon Katwijk meer naar voren komen en zo nu en dan een kansje creëren.  Katwijk kwam dan ook verdiend terug. Een afgeketste aanval kwam bij de laatste man van Katwijk terecht. Hij mocht op z’n gemak de bal aanleggen en vanaf 20 meter verwoestend uithalen. Het mooie schot verdiende een mooi resultaat. De bal verdween dan ook achter de kansloze Boaz. (1-1). Dit werd gelijk de ruststand.

Ondanks dat de coach de verbeterpunten had uitgelegd in de rust, werd het de tweede helft niet heel veel beter. De wil om te winnen was er gelukkig wel en dat compenseerde veel. Het spel van beide partijen bleef rommelig. De meeste dreiging kwam dan ook van de Rijnvogels. De 1-2 was dan ook terecht. Door een fraaie pass van Julian kwam Johan in een 1 tegen 1 situatie terecht. Met een geplaatst schot was de keeper kansloos. (1-2) Halverwege de tweede helft begon Katwijk weer aan te dringen, op zoek naar de gelijkmaker. Katwijk kreeg 2 grote kansen op de gelijkmaker. Bij de eerste kans waren Boaz en Sander M een sta in de weg. De tweede grote kans leverde veel commotie op. Nadat de bal Boaz was gepasseerd, haalde Luca de bal op de lijn uit het doel. De scheids gaf aan doorspelen, toen de spelers van Katwijk juichten. Toen een aantal Katwijk supporters zich lieten horen, werd het een doelpunt. Waarna weer tegengas kwam van Rijnvogelkant. Gelukkig waren er ook Katwijk supporters die op de lijn stonden en naar de scheidsrechter riepen dat de bal niet helemaal over de lijn was. Het werd uiteindelijk een keeperbal en het bleef 1-2. Na deze tegenslag voor de thuisploeg kwam Katwijk niet meer aan aanvallen toe en kregen de Rijnvogels nog twee goede mogelijkheden om te scoren.

Maar Jacco en Sander H kregen de bal niet achter de keeper. Gelukkig voor de Rijnvogels gingen de drie punten mee naar de Kooltuin. Al maakte Katwijk het de Vogels wel lastig.

Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen DOSR op het programma. De wedstrijd tegen Katwijk gaf in ieder geval wat oefenstof mee voor de trainingen deze week. Zodat ze a.s. zaterdag weer kunnen knallen tegen DOSR.

Maarten van Rijn bedankt weer voor de mooie foto reportage.