JO11-1: Blijft cool

WVC JO11-1 – FC Rijnvogels JO11-1  0 – 5 (0 – 3)  (14-01-2017)

Boaz Haasbroek, Jacco Schaap, Julian Remmerswaal, Senn de Mooij, Ruben van Klaveren, Johan Guyt,  Micha Hoek en Sander van Hensbergen

Vrijdagavond: De weersvoorspelling bleef een beetje hangen tussen koude winterse omstandigheden en regen, niet al te best dus. Met twee afwezigen (Sander: breuk in de elleboog en Luca: verrekte kniebanden) en een niet al te fitte Micha (hamstrings) zou een afgelasting niet geheel verkeerd uitkomen… Op zaterdagochtend ging het wekkertje vroeg, gelijk maar op de app kijken. Mm nog geen nieuws, dan toch maar aankleden en brood smeren. Even naar buiten kijken, een dun wit laagje bedekt de straat, maar het dooit wel. Toch weer even op de app kijken, nog niets…Hup voetbalkleren aan en opschieten. Om kwart voor 8 is het nog donker op het voetbalveld. Alle ouders blijven in de auto zitten, veel te koud.. Ondertussen kijkt Gerbrand op de site van WVC, nog steeds niet afgelast. Dan maar gaan rijden want de wedstrijd begint al om kwart voor 9 en het is al gauw een half uurtje rijden. Op sommige plekken onderweg lag wat sneeuw, het zal toch niet zo zijn dat als we aankomen het alsnog is afgelast.. Maar nee hoor, geen sneeuw of regen in Roelofsarendveen, zelfs de wind was gaan liggen. Prima voetbalweertje dus, alleen wat koud voor de supporters.

Alleen was er geen tijd meer voor een goede voorbereiding.

Gelukkig hadden we de beschikking over 1 wissel, want Ruben van Klaveren (JO11-3) deed mee en mocht de linksachter positie innemen. Na de aftrap nam WVC op eigen veld het initiatief ook al werden ze niet echt gevaarlijk. Door niet goed de ruimte te benutten, maakte de Vogels het zichzelf onnodig moeilijk. Na de wat rommelige beginfase begon FCR steeds beter in de wedstrijd te komen en beetje bij beetje de wedstrijd te domineren. Ongeveer halverwege de eerste helft kwam FCR dan toch op voorsprong. Na een goed opgezette aanval vond Sander de vrijstaande Jacco. Met een laag hard schot verdween de bal in het doel. (0-1) Amper was WVC van de schrik bekomen of de tweede lag er al in. Op eigen helft veroverde Julian de bal en stuurde Sander de diepte in. Met een fraai laag diagonaal schot liet hij de grote keeper van WVC kansloos (0-2). De jongens en meiden van WVC kwamen er vanaf dat moment bijna niet meer aan te pas. Achterin hield Boaz, Micha , Ruben en Julian de deur op slot.

Zeven minuten na de openingstreffer, ging de lichtgeblesseerde maar toch zeer goed voetballende Micha mee op oorlogspad. WVC stond met de rug tegen de muur en had bijna alle spelers in het eigen strafschop gebied. Na twee pogingen om de muur te beslechten vond Micha bij de derde poging met een hoge voorzet op maat het hoofd van Jacco die koelbloedig de bal binnen kopte. (0-3)

Met een goed gevoel begonnen de jongens aan de tweede helft. Er waren in de tweede helft voldoende kansen om de dubbele cijfers te halen. Maar de keeper en de verdedigers deden er alles aan om dat niet te laten gebeuren. Toch konden ze de 0-4 niet voorkomen, met een mooie steekpass vond Jacco de vrijgelopen Sander die de bal met een fraai schot achter de keeper in het net deed belanden. Twee minuten later sloeg Sanderstruck weer toe. De keeper kreeg een hard schot van Sander niet onder controle, waarna Sander zelf de rebound binnen werkte en daarmee zijn derde van de ochtend scoorde.

Helaas voor hem mag je bij de amateurs de wedstrijdbal niet meenemen als je een hattrick maakt. Ook na de 0-5 bleven er kansen komen, maar er werd niet meer gescoord.

Na een paar zeperds voor de winterstop eindelijk weer eens een overwinning. Ruben bedankt voor het meedoen!