JJO9-F7M winnen met 0-2 van Graaf Willem II vac en zijn winterkampioen.

De meiden van JO9-F7M winnen met 0-2 van Graaf Willem II vac en zijn winterkampioen.

Gisteren was het dan zover…. De kraker voor de winterstop uit tegen Graaf Willem II vac.
Zaterdagmorgen om 08.20 uur kwam de eerste app binnen. Het was de moeder van Sanae met de melding dat Sanae ziek was en niet kwam voetballen. Aaaaahhhhhhh neeeee dachten we allemaal, maar gelukkig hebben we 2 keepers in ons team en wilde Sophie deze keer de hele wedstrijd keepen. Gelukkig maar. We verzamelden om 10.00 uur op sportpark De Roggewoning. Het scheelde dat de hockey winterstop had zodat we de auto dicht bij het terrein konden parkeren. Vanaf daar is het dan denk ik 1 km lopen naar de kantine en kleedkamers (en dit was nog niks vergeleken met het lopen naar het veld waarop we moesten spelen). We hadden kleedkamer 9, maar aangezien er al 2 teams in zaten en het een kippenhok was, pakte we de lege kleedkamer er tegenover. Op het wedstrijdsecretariaat waren ze daar wat minder blij mee.
Een beetje spanning was er wel, ook bij ouders hoor. Anic was er nog niet. Haar ouders waren op tijd geweest als ze de afslag niet gemist hadden…. Oké komt goed! De rest van de meiden waren klaar, dus tijd voor de warming-up. Op naar veld 7 zei Kim, de moeder van Tess. En waar ligt die? Achter de hockeyvelden een stukje lopen volgens het wedstrijdsecretariaat. We moeten de borden volgen. Dat hebben we gedaan. We kunnen jullie vertellen dat het veld minstens 3 km verderop lag. Een warming-up hadden we al gehad met de wandeling. Het veld zag er trouwens niet uit. Wat een knollenveld zeg! En de molshopen lagen er vers bij (sorry Graaf Willem!) De meiden schoten Sophie alvast in met penalty’s. Ondertussen belde Wilma Wil naar de moeder van Anic dat het veld achter de hockeyvelden was. Ze moest opschieten, want de tegenstander wilde beginnen. Fiona en Wilma motiveerden de meiden vlak voor de wedstrijd nog en zeiden dat ze vol uit moesten gaan voetballen.
Nou we kunnen u vertellen: dat deden ze allemaal! We speelden 8 tegen 8 en de eerste 10 minuten ging het dan ook heen en weer. Wij hadden wat kleine kansjes door oa Lisa, Fleur en Tess v. D en 1 hele grote kans door Nikki die net naast ging. Er was 1 grote uitblinkster van de tegenpartij die echt opviel en dat is de spits Anouck. Die kan lekker ballen hoor. Snel en handig! De tegenstander heeft 1 kansje gehad in de 1e helft want ze kwamen moeilijk door onze verdediging. Ze gaven ook aan dat onze verdediging als een huis stond! Alles werd netjes opgelost door Mariël, Isabel en Anic. Was er een tegenspeelster de één voorbij dan werd het opgelost door de ander. De laatste 10 minuten voor rust was het over en weer. Met een ruststand van 0-0 was het tijd voor limonade.

Onze meiden gaven aan dat de tegenpartij erg fysiek was. Ze waren veel aan het duwen. De coaches hebben aangegeven dat ook onze meiden hun lichaam erin moeten zetten. “Hup, gebruik die heupen om de bal te pakken of te houden”. Na de limonade begonnen we aan de 2e helft. Anic mocht mee naar voren schuiven maar zodra de bal onze kant op kwam moest ze als een speer  weer terug naar haar eigen plek. Een corner voor ons, Lisa (die overigens een dijk van een wedstrijd speelde) nam de corner en kwam voor het doel maar belandde voor een tegenstander die de bal wegtrapte. De bal kwam voor de voeten van Anic, die buiten het doelgebied stond en hem keihard over de keepster in het doel schoot. Wwwhhhhoooeeehhooooeee 0-1 in de 25e minuut!
Nu vasthouden meiden. Op de linkshalf/voor liepen Suzan en Tess F. Nou die waren ook lekker gedreven hoor. Ze gingen volle bak daar aan de linkerkant en Tess F had zelfs kans om te scoren helaas ging de bal net naast. Jammer! Toen kwam de spits op Isabel af en Isabel blokte netjes de bal achterin en gaf een mooie pass naar voren in de voeten van Nikki die helaas net naast schoot. Maar de achterballen van de tegenstander kwamen niet ver en belandde bij Nikki die in de 30e min de 0-2 maakte. Onze middenvelder Fleur en rechtshalf Tess v. D. waren goed bezig zeg. Het werd spannend de laatste 10 minuten. We gooiden het achterin op slot dus bleef Anic nu ook achterin. Dit was noodzaak want in de laatste 10 minuten kreeg Graaf Willem II vac nog 3 kansen. Maar voor Sophie waren deze ballen echt een eitje! De laatste 10 minuten leken wel uren te duren. Ook voor de supporters langs de lijn zeg. Maar gelukkig klonk daar het eindsignaal. Ze hebben met 0-2 gewonnen!

Met 7 gespeelde wedstrijden, die de meiden alle 7 zonder tegendoelpunten gewonnen hebben gaan deze toppers de winterstop in.

Zaterdag 17 december 2016 spelen ze de laatste wedstrijd van dit jaar. Deze wedstrijd tegen de jongens van Jo9-5 van VVSB voor de bekerronde. Ze spelen om 10.30 uur uit op de Boekhorst in Noordwijkerhout.
Het belangrijkste vinden de meiden de competitie winnen en kampioen worden. En dat is ook zo. Maar ze gaan er a.s zaterdag natuurlijk wel voor! Een daar hebben ze veel supporters bij nodig. U komt toch wel kijken?!