HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Historische dag voor Vrouwen 1

Een dag die met hoofdletters de geschiedenisboeken in gaat

Het is gelukt. De missie is geslaagd. Met een klinkende 0-3 overwinning bij DSS werd het kampioenschap binnen gehaald. Rijnvogels is na een verblijf van slechts twee seizoenen kampioen van de hoofdklasse. De derde promotie in vijf jaar, een ongelofelijke prestatie. Volgend seizoen topklasse op De Kooltuin, wie had dat ooit mogen dromen. Acteren op het allerhoogste amateurniveau van Nederland. Trots, kippenvel en blijdschap vechten om voorrang.

Waar iedereen eigenlijk verwachtte dat het volgende week D-Day zou zijn, werd het al snel duidelijk dat dit een bijzondere middag aan het worden was. Rijnvogels schoot uit de startblokken met prachtig voetbal. Het duurde dan ook niet lang voordat de score werd geopend tegen een gehavend DSS. Nog geen tien minuten gespeeld en het was Jannette van Belen die het eindstation was van een prachtige aanval. De individuele klasse van Wilan Gies Broesterhuizen zorgde voor een prima uitgangspositie voor de clubtopscoorder en dan is het altijd raak. De ontlading was direct groot bij de eerste goal. Niet veel later was het Jeanny Harders die met een geplaatst schot de keeper tot een noodgreep met haar voet dwong. Helaas geen verdiende goal voor de hardwerkende middenvelder. Na een sperrenvuur van corners en een prachtige schot van Lavinia Poku moest de tweede goal nog even uitblijven. En dan de berichten op de andere velden. Berkel staat achter tegen Klarenbeek met 2-1. Het zal toch niet…

Na een korte drinkpauze denderde Rijnvogels door. Het was wederom Jannette van Belen die met haar vijftiende treffer van het seizoen de marge verdubbelde. Prachtig in de hoek geplaatst. En het succesverhaal was nog niet over. Na een goede combinatie was het ditmaal Ramona van der Harst die het voorbereidend werk van Jannette van Belen succesvol afmaakte. Rijnvogels in een zetel en wat was het genieten van deze sprankelende eerste helft. Bente Boogaard had het verhaal nog mooier kunnen maken, maar een bekeken puntertje uit de draai werd vakkundig gepareerd door de doelvrouw van DSS, die een drukke middag had.

Rust. Complimenten voor het vertoonde spel. Verdedigend klopte het uitstekend deze middag en het tempo lag vreselijk hoog. Daarom geen langdurig balbezit, maar wel mooie combinaties in de diepte wat veel kansen opleverde. Toch weer de stand op de andere velden checken. Inmiddels heeft Berkel binnen twee minuten de achterstand omgebogen in een voorsprong. De tweede helft netjes uitvoetballen en toen al snel bekend werd dat het 3-3 werd in Klarenbeek met nog twintig minuten te spelen begon het toch een beetje te kriebelen. En dat bleek niet onterecht, het werden op de bank de langste twintig minuten van het seizoen. En ondertussen ging de wedstrijd natuurlijk verder. Wilan Gies Broesterhuizen had een penalty moeten krijgen en er waren nog wat meer kleine kansjes te noteren. Rijnvogels heerste met aanjager Ramona van der Harst als motor op het middenveld. Achterin hielden Romy Scherpenzeel en Anique van der Klaauw stand en kwam er geen muisje doorheen. En anders stond Danielle Hornes haar mannetje wel bij enkele hoge ballen van de zijkant. Drita Celaj en Claudia Owel konden als backs naar hartenlust aanvallen en stonden ook verdedigend uitstekend hun mannetje. Rijnvogels speelde een gewonnen wedstrijd.

Inmiddels is het duidelijk dat Klarenbeek tegen Berkel in een 3-3 gelijkspel is geëindigd. Dat zou betekenen dat Rijnvogels kampioen is, mocht het de 3-0 voorsprong vasthouden. Nog twintig minuten op de klok en het was de wedstrijd uitvoetballen. DSS kon niet meer en Rijnvogels vond het wel goed. De ingevallen Loraine Kuijt ging nog eenmaal diep voor een mooie kans en ook de ingevallen Anouschka Wolvers was met een mooie actie vanaf rechts gevaarlijk. Derde invaller Lisan Kranenburg hield uitstekend de controle op het middenveld, zodat haar maatjes lekker konden aanvallen.

De tijd tikte weg en het besef dat het kampioenschap naderde werd steeds groter. Toen de scheidsrechter de laatste drie fluittonen van de middag produceerde kon het feest losbarsten. Een prachtige prestatie van een groep voetballers die overloopt van de individuele kwaliteit en talent. Een mix van veel nieuwe gezichten en clubmensen heeft geleid tot dit prachtige kampioenschap. Feest op het veld, de kampioensshirts werden aangetrokken en We are the champions schalde uit de speakers. Een heerlijke ontlading. En dat is uiteraard nog niet alles. Er werd weer een prachtig ontvangst georganiseerd door de mensen op de club met applaus, vuurwerk en confetti shooters. Ook een afgevaardigde van de KNVB was aanwezig, met een prachtige kampioensoorkonde en voor iedereen de welbekende KNVB medailles. Daar kunnen we trots op zijn.

Hier is al die tijd keihard voor gewerkt. In vijf jaar tijd heeft Rijnvogels drie promoties kunnen vieren. Opgeklommen vanuit de 2e klasse naar de elitegroep in het vrouwenvoetbal. Daar hebben heel veel mensen hun steentje aan bijgedragen. Te veel om op te noemen, maar wat kunnen we trots zijn op iedereen die zijn of haar energie in dit fantastische project heeft gestoken. En wat werd het een geweldig feest, met dank aan onze sponsoren en natuurlijk FC Rijnvogels die er alles aan heeft gedaan om dit zo groots mogelijk te vieren. En het feest is nog niet klaar. Volgende week is de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Barendrecht. Daar gaan we wat moois van maken. Na de wedstrijd vieren we nog een klein feestje in het sponsorhome, om vervolgens op uitnodiging van de burgermeester te worden gehuldigd op het gemeentehuis. De eerste Katwijkse ploeg die promoveert naar het hoogste niveau in het vrouwenvoetbal. Een prachtige eer dat de gemeente op deze manier dit mooie succes wilt waarderen. We zien iedereen dan ook volgende week zaterdag graag terug in de tuin van het gemeentehuis.

Maar eerst genieten en beseffen wat er gisteren allemaal is gebeurd. Er is historie geschreven.

Scoreverloop
’08 0-1 Jannette van Belen
’25 0-2 Jannette van Belen
’34 0-3 Ramona van der Harst

 

fotoreportage Piet van Kampen:

19/05/2019


Alle wedstrijdverslagen van Vrouwen 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media