MO 19: Het zit niet mee voor MO19

Vandaag 3 December stond de eerste uitwedstrijd van de competitie voor Rijnvogels MO19 op het programma. De reis ging naar SVS in Capelle aan de IJsel.

SVS was de geduchte tegenstander, die tot nu toe alle wedstrijden gewonnen heeft.

De meiden van Rijnvogels hebben de afgelopen weken hard getraind en een oefenwedstrijd gespeeld tegen Rijnvogels vrouwen drie.

Helaas konden trainers/coaches Philip van den Eijkel en Ewout Kuyt niet aanwezig zijn en de aanwezige coach Albert de Haas had een aantal speelsters niet tot zijn beschikking.

Ebi Meijer, onze keepster  is tijdens de training geblesseerd geraakt aan haar bovenbeen en kan tot de winterstop niet keepen. Anouk Stolk en Rianne Schaap waren afwezig door ziekte.

Op veld 1 wordt de wedstrijd om 11:45 uur afgetrapt, met Manouk Bastiaanse op het doel, Mieke den Heijer, Iris van Delft, Romy de Haas en Femke Fielemon in de achterhoede, Kim van Riel, Naomi van der Horst en Marieke Hensbergen bezetten het middenveld en voorin staan Roos Filippo, Jedidja van der Put en Pascalle ooms. Lotte Durieux begint in de wissel.

Op het harde kunstgrasveld zijn de eerste minuten voor Rijnvogels, de meiden zijn fel aan de bal en hebben veel balbezit, Maar SVS kan door een goed opgebouwde aanval en een fout van onze verdediging de 1-0 maken, dit val rauw op ons dak. Rijnvogels kijkt tegen een achterstand aan wat de laatste weken steeds gebeurd.  Kort na het doelpunt kan Manouk voorkomen dat de 2-0 erin gaat met een prima redding. Roos en Mieke wisselen van positie.

Meteen daarna volgt een kans voor Jedidja om de gelijkmaker te scoren maar deze bokst de keepster van SVS weg, Mieke schiet de bal daarna net over. Het geluk is vandaag niet bij de meiden van Rijnvogels, door twee foutjes achterin  gaat de 2-0 en 3-0 erin voor SVS, in nog geen 20 minuten speeltijd.

Maar de vechtlust komt naar boven, de koppies gaan niet hangen en er wordt gevochten voor de bal van beide partijen. Marieke schiet net naast het doel.

Even later moet Rijnvogels een vrije trap nemen, Kim geeft de bal een  poeier maar deze bal gaat over.

Het harde werken wordt beloond, Kim kan een prima steekballetje op Marieke geven die de 3-1 kan binnen schieten.

Mieke wisselt met Lotte. Er wordt hard gewerkt, het laatste half uur van de eerste helft.  Jedidja plaatst een schot maar deze beland in de handen van de keeper.

Waar de 3-2 zo dichtbij leek, lukt het SVS te scoren, met de stand van 4-1 gaan de meiden de rust in.

De tweede helft is een helft van blessures, meteen in de eerste minuut, een SVS speelster raakt geblesseerd. Er wordt fel gespeeld maar het wil gewoon niet lukken voor de meiden van Rijnvogels, Pascalle haar schot op doel gaat naast. Ook Jedidja en Manouk moeten opgelapt worden na een blessure maar kunnen gelukkig verder. De scheidrechter ziet ook een hands bal over het hoofd waar Rijnvogels niet kan profiteren. Roos wisselt met Mieke. Albert probeert nog de opstelling aan te passen, maar SVS kan de score tot 5-1 brengen. Een wedstrijd die maar snel vergeten moet worden, weer keihard aan het werk, voor de volgende wedstrijd.