HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

JO14-3: Het wil nog maar niet lukken

FC Rijnvogels JO14-3 – Woerden JO14-3
ruststand 0-3
eindstand 1-6

Het wil nog maar niet lukken

Tot de dag van vandaag heeft de JO14-3 nog geen wedstrijden weten te winnen. In de beker werden de boys van G & J iets te hoog ingedeeld wat drie ruime nederlagen tot gevolg had. Nu is daar eindelijk het verzoek ingewilligd om een klasse lager te spelen. Bijkomend nadeel is wel dat de reisafstanden aanzienlijk groter zijn geworden naar o.a. Woerden, Nootdorp en Wateringen. En dat met zo ontzettend veel voetbalclubs bij ons in de buurt! Het kan verkeren!

Woerden JO14-3 is de eerste tegenstander in de nieuwe competitie en vol goede moed keek men naar deze wedstrijd uit. De eerste winstpartij zou zo maar eens een feit kunnen zijn. En dat ook nog eens op veld 1! Mooier kan haast niet. Toch verliep de aanloop naar de zaterdag niet geheel vlekkeloos. Veel zieken en geblesseerden zorgden er voor dat er niet met de hele groep getraind kon worden. Op de wedstrijddag zelf bleef Rand nog steeds ziek thuis en beleefde Thijn een sprookjesavontuur in Kaatsheuvel. Er bleef dus 1 wissel over voor G & J met Sander als assistent. Jesse, de hele week ook al ziek, nam plaats in de dug-out. Het vergde wat omzettingen in de opstelling en er werd voor gekozen om Niels met Arres centraal achterin te posteren. Jarno (rechtsback) en Nick (linksback) completeerden de defensie. Jelle en Dania stonden voorin op de flanken en Michiel stond in de spits.

De JO14-3 begon voortvarend aan de wedstrijd. Duidelijk gesterkt door veld 1 werd de tegenstander onder druk gezet en werd met regelmaat het doel van de tegenstander gezocht. Onze middenlinie met Thijs, Sem en Yoran waren nadrukkelijk betrokken bij de aanval, maar gescoord werd er niet. Tot er zo’n 15 minuten gespeeld was. Bij de eerste de beste uitval van Woerden was het meteen raak, 0-1. Er was tot dat moment niets aan de hand, maar de achterstand was wel daar. Met een paar keer knipperen met de ogen werd de stand uitgebreid naar 0-3! FCR was geen schim meer van wat ze in het begin van de wedstrijd op de mat legden. De onnodige foutjes achterin werden meedogenloos afgestraft door de withemden waarbij ze ook geen strobreedte in de weg gelegd werden. Onze middenvelders staan te vaak te diep gepositioneerd waardoor er tussen de aanvalslinie en de verdedigingslinie enorme gaten ontstonden. Ook vergaten onze verdedigers vaak aan te sluiten. Die ruimte die dan ontstaat is voor niemand te belopen en daar maakte Woerden gretig gebruik van. Met een 0-3 tussenstand werd de kleedkamer opgezocht.

De peptalk van G & J had wel geholpen, want er stond een feller FCR op het veld. Als het voetballend niet lukt, moet het maar met strijd gebeuren. Gelukkig was Tyrell bereid gevonden om mee te doen zodat er wat meer spelers even op adem konden komen. Toch kon ook hij niet voorkomen dat de 0-4 op het bord geschoten werd. Aan alle illusies werd meteen een eind gemaakt. Wel maakte Tyrell de 1-4 waardoor in ieder geval die hatelijke nul weggepoetst werd. In het restant van de wedstrijd vloeiden de krachten uit het team. Vijf man voorin en vijf man achterin. En daar tussenin een heleboel niks. Woerden wist er nog twee bij te prikken waardoor de stand uiteindelijk op 1-6 kwam. Dit was ook de stand toen de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluitje blies. De “stille tips” van Sander hebben helaas niet geholpen, maar langs de kant wisten sommige moeders wel wat er aan schortte. “Huisje groot, huisje klein”. Dat hebben ze al van jongs af aan geleerd, maar dat schijnen ze toch al weer vergeten te zijn. Het is zonde van zo ontzettend veel inzet dat men toch weer met een ruime nederlaag de kleedkamer op moest zoeken. Met zo’n zelfde inzet, máár met wat meer samenspel én wat betere positionering is er met dit team veel meer te halen. Voetballen als een team waarin iedereen zijn kwaliteiten heeft. Dán gaan er wedstrijden gewonnen worden.

Deze week weer lekker volle bak trainen en zaterdag naar Woerden. Dan is de JO14-4 van Woerden de tegenstander. Tijd om te laten zien wat jullie echt in je mars hebben!

08/10/2018


Alle wedstrijdverslagen van Geen categorie

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media