HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 1 verder in het bekertoernooi

Rijnvogels bekert verder

 

Hattrick van Max van Steen

De vogels bereikten dankzij een 4-2 overwinning in en tegen Honselersdijk de laatste zestien in het toernooi om de KNVB beker District West 2. De eersteklasser bood behoorlijk tegenstand en was vrijwel het hele duel de evenknie van de Katwijkers. Het verschil zat hem in deze dat de mannen van trainer Jimmy Simons bij tijd en wijlen voetballend beter waren, kansen creëerden en de uitslag op basis van deze feiten de zege terecht was. Grote man was Max van Steen met drie voltreffers.

De eerste lag al vroeg achter doelman Boy Zuijderwijk. Een foutieve kopbal van een zijner verdedigers werd koelbloedig door de Katwijkse spits in de oranje touwen geschoven. De – dit keer zwart-witte beer- leek daarmee vroeg los en twee voorzetten van Roy van Leeuwen waren net iets te scherp voor een Rijnvogelvoet en derhalve werd de marge nog niet verruimd. De gastheren toonden zich geenszins aangeslagen en er volgde een leuk duel in een behoorlijk tempo dat geen moment verveelde. Binnen tien minuten werd de gretigheid van de thuisclub beloond. Eerst belandde een kopbal tegen de paal en de rebound werd door Luke Groeneweg onberispelijk binnen geschoten, 1-1. Het bleef een levendig gebeuren op sportpark Strijphorst. Na een klein half uurtje was het Jaap van Duijn die met een slimme steekpass Max van Steen bediende, de spits draaide zich behendig vrij en rondde wederom beheerst af, 1-2. De 1-3 leek vervolgens in de maak maar een kopbal van Arie de Vreugd na een hoekschop van Jaap van Duijn werd van de doellijn gekopt. Even later leek hij in een identieke situatie dan toch succes te boeken en het leer verdween in de touwen. De treffer werd echter geannuleerd omdat een andere vogel ergens geduwd zou hebben. Omdat de Westlanders ondanks hun ijver niet tot een reële scoringskans kwamen werd de thee met een 1-2 voorsprong genuttigd.

De tweede ronde begon met een mogelijkheid voor Max van Steen maar nu stond het vizier niet op scherp. Ook niet dat van Roy van Leeuwen. Het was een iets mindere fase van de vogels met een handjevol mislukte passes. Toch was het na een stief kwartiertje wel raak. Nu was het Luuk Slegt die goed doorzette en vanaf de achterlijn Max van Steen zijn derde liet noteren. Het lukte de thuisclub maar niet om een gat in de Katwijkse defensie te vinden en de vogels leken soeverein op een zege af te stevenen. Zeker toen het 1-4 werd. Roy van Leeuwen lanceerde zichzelf, werd door een oranje achtervolger binnen de zestien neergehaald en de daaruit voortvloeide pingel was natuurlijk aan Jaap van Duijn welbesteed. Geroutineerd  knalde hij het leer in de bovenhoek, 1-4. Kat in het Katwijkse bakkie. Tien minuten voor het scheiden van de markt deed de thuisclub onverwacht nog iets terug. Een vrije trap van Rick van Schie dwarrelde in de verre bovenhoek en verraste doelman Jeffrey Verkerk. Het was slechts voor de statistieken want in de resterende speeltijd gebeurde er niets noemenswaardigs meer.

Scoreverloop: 2. Max van Steen 0-1. 12. Luke Groeneweg 1-1. 26. Max van Steen 1-2. 58. Max van Steen 1-3. 67. Jaap van Duijn 1-4 (pen.). 81. Rick van Schie.2-4..

26/02/2019


Alle wedstrijdverslagen van Heren 1

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media