Heren 8 morst punten na slechte 2e helft

FC Rijnvogels 8 – Voorschoten 15

Ruststand: 3 – 1

Eindstand: 3 – 3

img_2914 img_2923 img_2938 img_2940 img_2943 img_2969

FCR heeft een gelukkige start tegen Voorschoten, dat middels een eigen doelpunt al snel tegen een 1-0 achterstand aan kijkt. Die is wel afgedwongen door FCR, want er wordt leuk gespeeld in de beginfase. Vooral aan de rechterkant is Jeroen zijn tegenstander de baas. Dus wordt de aanval veelvuldig over rechts opgebouwd.

Toch komt de 2-0 niet vanaf de rechterkant tot stand. Een aanval door het centrum wordt gestuit binnen de 16 en de scheidsrechter wijst gedecideerd naar de stip. Ik zie geen commentaren uit de gelederen van Voorschoten, dus de overtreding zal duidelijk zijn geweest. Ik had er zelf niet goed zicht op. Hoe dan ook, de strafschop wordt simpel binnengeschoten. De doelman wordt naar de verkeerde hoek gestuurd en FCR zit op rozen met een 2-0 voorsprong.

Halverwege deze 1e helft worden er in een keer 4 wissels toegepast en FCR is dan het overwicht kwijt. Of het nou echt aan de wissels heeft gelegen of dat Voorschoten er een schepje bovenop doet kan ik niet echt zeggen. Feit is wel dat Voorschoten gaat aandringen. FCR moet terug en er komen kansjes. En een van die kansen wordt op prachtige wijze verzilverd door Voorschoten. Veel ruimte is er niet, maar de spits van Voorschoten weet een prachtige boogbal diagonaal in de verre hoek te plaatsen. Doelman volkomen kansloos.

Voorschoten zet aan om voor de rust de gelijkmaker te forceren, maar vlak voor tijd is het toch FCR dat met een prima aanval over rechts de achterlijn haalt en met een strakke voorzet het doelpunt inleidt waarmee de marge weer op 2 wordt gezet.

Na de rust op dezelfde voet verder zou een mooie afsluiting van de dag kunnen worden, maar na de eerste 10 minuten is al duidelijk dat de tweede helft geen kopie gaat worden van de eerste.

Veel slordig balverlies en FCR moet ver terug op eigen helft. De kansen voor Voorschoten dienen zich als snel aan en de aansluitingstreffer komt al net zo snel op het bord. Aan de linkerkant wordt de back van FCR in een rechtstreeks duel verslagen en de geplaatste schuiver die daarna volgt komt feilloos in de verre hoek terecht. Een verdiende 3-2 voor Voorschoten. Dat Voorschoten merkt dat ze de overhand op het veld krijgen en worden wat feller. Na een kwartier spelen valt (een beetje gelukkig, want van richting veranderd schot) de gelijkmaker en ik vrees al dat FCR op basis van het tot nu toe vertoonde spel in de 2e helft dit gelijk spel ook niet gaat vasthouden. Gelukkig heeft de doelman nog een paar mooie reddingen in huis die uiteindelijk goed blijken voor een punt tegen Voorschoten.

Over de hele wedstrijd gezien nog net te verdedigen wellicht, maar wel onnodig. Als het niveau van de eerste helft was vastgehouden, dan waren drie punten hier een zekerheidje geweest.
Door: Arend Hoek