Zaterdag 29 September 2016

SJC 3  – FC Rijnvogels 8

Ruststand:      5 – 0

Eindstand:      6 – 0

Belachelijk mooi weer op deze laatste zaterdag in oktober en FCR laat zien dat ze meer van het weer genieten dan van de wedstrijd. Binnen twee minuten staat de 1-0 al op het bord. Eenvoudig de bal over de laatste linie van FCR gelepeld en de zeer snelle spits van SJC doet de rest. De 2 doelpunten daarna zijn vrijwel identiek en zo staat FCR na ongeveer een kwartier al tegen een 3-0 achterstand aan te kijken.

Er moet uit een ander vaatje worden getapt, zoveel is wel duidelijk. Makkelijk is echter anders.  Achterin staat SJC gewoon goed en eigenlijk vertrouwen ze compleet op de snelle mannen voorin. En terecht. Rick heeft zijn handen vol aan de snelle rechtsbuiten en hij weet nog wel wat aanvallen af te stoppen. In het centrum doet Sander wat hij kan, maar meer dan een bal over de zijlijn peren voordat de tegenstander erbij kan komt hij niet. FCR probeert het wel, maar komt aanvallend gewoon te kort tegen dit SJC. Na zo’n 10 minuten is 1 strakke pass weer voldoende om de spits van SJC tegenover onze doelman te zetten en het betekent direct 4-0.

De laatste goal van de 1e helft valt ook weer 10 minuten later en dan is het alweer tijd voor de thee. In de 2e helft wordt er een klein beetje gas teruggenomen door SJC. Tenminste, zo lijkt het. Doelpunten vallen er niet meer. Maar ook niet voor FCR. Als de pijp een beetje leeg raakt aan FCR kant is het dus een bekeken zaak. Uiteindelijk valt de 6-0 nog uit een hoekschop. De uiteindelijk conclusie die we kunnen trekken is dat Heren 8 hier kansloos was tegen dit SJC.

Door:  Arend Hoek