HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 3 wint verdiend na lange winterslaap

Heren 3 wint verdiend na lange winterslaap

 

FC Rijnvogels 3 : Voorschoten 3 4:2 (2:0)

De eerste punten in 2018 zijn binnen. Tegen het laaggeplaatste Voorschoten komt het derde maar even in de problemen. Na een mindere fase na rust stelt de ploeg op tijd orde op zaken en wint verdiend.

 

De zon schijn uitbundig boven sportpark De Kooltuin maar door de gure wind voelt het toch wat koudjes aan voor spelers en publiek. Voorschoten begint de partij zelfbewust en heeft verrassend genoeg meer balbezit dan de mannen van coach Roy. Pas als onze spelmaker en tevens de absolute uitblinker vandaag Rens voor het eerst een vlammend afstandsschot lost die net naast vliegt is iedereen bij de vogels wakker. De druk wordt opgevoerd en na een aantal snelle aanvallen over de vleugels, links met Mike en Nick en rechts met Sander B. en Job, is Sander J. degene die de score opent. Met de wind in de rug zijn schoten van afstand een verstandige keuze. Op randje zestien maakt hij voor zichzelf slim voldoende ruimte vrij en haalt verwoestend uit. De 1:0 vliegt binnen.

Rijnvogels is nu heer en meester op het veld maar kan vooralsnog geen tweede treffer aantekenen. Voorschoten moet tot de 40e minuut op de eerste kans wachten. Maar dat is een goede. Van dichtbij kan een middenvelder afdrukken maar onze van een blessure herstelde keeper Hans is op zijn post en houdt de voorsprong vast. De vogels zetten voor de pauze nog een keer aan. Job komt goed over rechts en krult van rechts een wereldvoorzet voor de goal die door Mike voor de 2:0 wordt binnen geknikt. Een geweldige treffer.

Geen wissels aan Rijnvogels-kant bij rust. Voorschoten moet nu meer komen en toont gesteund door de wind in de rug ook gelijk meer initiatief. Vooralsnog heeft de achterhoede met Max en Marc nog alles onder controle. En als na een kwartier Rens met een schitterende boogbal de 3:0 scoort lijkt elke spanning uit de wedstrijd te verdwijnen. Maar niets is minder waar. Voorschoten gaat opportunistischer met veel lange ballen spelen. En de vogels komen in de problemen. Er wordt steeds vaker rommeliger uitverdedigd en bij een snelle counter staat de spits ineens vrij voor Hans en is het raak. Even later wordt een terugspeelbal onderschept en scoort de lange spits zijn tweede. De marge is teruggebracht tot één. Roy grijpt in en brengt Niels en Marvin. Max schuift door naar het middenveld. En juist hij kan na een corner aanleggen. Eerst kapt hij een tegenstander uit om dan aan te leggen. Zijn geplaatst schot kan nog door de keeper worden gekeerd. Maar Sander J. staat op de juiste plek en knikkert de bal voor de 4:2 en de beslissing van de wedstrijd binnen. De zege komt daarna niet meer in gevaar en de drie punten blijven op de Kooltuin.

Door de overwinning en het puntenverlies van koploper Katwijk komen de Rijnvogels weer op gelijke hoogte. De top van de ranglijst staat echter nog steeds zeer dicht bij elkaar. Deze tussenstand zegt dus nog niets. Volgende week de uitwedstrijd bij Kagia waarmee wij in de heenwedstrijd de nodige moeite hadden. Kijken of de vogels ook uit Lisserbroek de punten kunnen meenemen.

Frank

11/02/2018


Alle wedstrijdverslagen van Heren 3

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media