Heren 3 wint met korfbaluitslag

FC Rijnvogels 3 wint met korfbaluitslag

FC Rijnvogels 3 : Leiden 2 7:3 (4:2)

Op een zonnige Kooltuin pakken de mannen van Roy & Jaap de winst. Met een korfbaluitslag van maarliefst 7:3 blijft de ploeg ongeslagen. De uitslag had nog groter uit kunnen vallen als alle kansen werden afgemaakt.

Gelijk vanaf de aftrap pakken de Rijnvogels het initiatief. De aanval wordt gezocht via de zijkanten en al snel komen er kansen voor de Vogels. Zo zijn Sander Bakker (bal op de lat) en Niels van der Plas (individuele actie) al dichtbij een doelpunt. In de 10e minuut mogen we de 1:0 op het scorebord noteren. Jan opent de score nadat de bal mooi wordt doorgekopt door Paul. Een paar minuten daarna moet Jan de score verdubbelen. Een verre inworp van Melle zorgt ervoor dat Jan oog in oog met de keeper staat. Helaas schiet Jan de bal met de buitenkant van de schoen net naast de paal. Langzaam aan komt Leiden ook beter in de wedstrijd. Veelvuldig wordt de rechtsbuiten gezocht en dat is toch wel een handenbindertje. Dan staat het plotseling 1:1. Een splijtende pass van de centrale verdediger van Leiden op de vrijstaande spits, zorgt ervoor dat hij de bal vrij kan inschieten. De Rijnvogels zijn hierdoor even van slag. Hier maakt Leiden erg goed gebruik van, want de rechtsbuiten kan zomaar een voorzet geven. De bal wordt in eerste instantie nog geblokt, maar vanaf de zestien kan de bal worden ingeschoten. Via de binnenkant van de paal staat het 1:2 voor de Leidenaren. De Vogels tonen echter veerkracht, want Marc Oudshoorn stuurt met diepe pass Sander Bakker weg. Sander is veel te snel voor zijn directe tegenstander en zijn voorzet beland via de keeper zomaar in het doel 2:2. Nog voordat de we rust ingaan kunnen we nog twee doelpunten bijschrijven. Paul schiet vanaf 18 meter de bal in de verre hoek en een rebound van een corner wordt binnengeschoten door Marc Oudshoorn. Hierdoor gaan de Vogels met een 4:2 voorsprong de rust in.

In de rust wordt Nick gewisseld voor Job. De 2e helft begint voor de Vogels op een slechte manier.. Een vreemde terugspeelbal van Job gaat verrassend over Hans het doel in, dit zorgt voor een verrassende 4:3. De Rijnvogels zijn hierdoor even de rust kwijt, wat zorgt voor een rommelige fase. In de 65e minuut is het Niels die met een steekpass Ruben bediend. Ruben ziet de keeper een aantal meter te ver voor zijn doel staan en zonder te twijfelen schiet hij vanaf een meter of 25 de bal over de keeper heen 5:3. Dit is voor Leiden de nekslag. Want hierna komen er nog er veel grote kansen voor de Vogels, onder meer voor Marc Parrelvliet en Paul. In de 78e minuut is het Jan die weer gescoord. Een afgeslagen corner komt voor zijn voeten en met een knal in de verre hoek is de keeper kansloos. Een aantal minuten later is het weer raak. Corné kopt de bal tegendraads in het doel na een perfecte voorzet van Mike 7:3. De wedstrijd wordt hierna rustig uitgespeeld en zo zetten de Rijnvogels hun ongeslagen reeks voort.

Een verdiende overwinning voor de Vogels. Op alle linies waren we de betere en Leiden had daarin weinig in te brengen. Volgende week kruist Heren 3 de degens met Voorschoten’97 3. De aftrap is om 14:15 op sportpark Adegeest. Tot dan!