Heren 3 verspeelt punten in slotfase

Derde verspeelt punten in slotfase

BSC ’68 2 : FC Rijnvogels 3 1:1 (0:0)

De uitwedstrijd in het groene hart tegen de groenwitten van BSC ’68 eindigt in een gelijkspel. De sterke tweede helft van de Rijnvogels en de late gelijkmaker van de thuisploeg zorgen ervoor dat bij de Katwijkers van twee verloren kan worden gesproken.

Het is een prettige accommodatie daarzo in Benthuizen. De meeste spelers van Heren 3 zijn hier nog niet eerder op bezoek geweest. Helaas was het geld na de bouw van de gezellige kantine annex tribune/kleedkamers blijkbaar op want een modern kunstgrasveld kon er niet meer vanaf. Het hobbelige hoofdveld is wel even wennen voor de mannen van Roy en Jaap. De kou en een hagelbui vlak voor de wedstrijd helpen ook niet echt om ‘in the mood’ te komen. Enfin, hier hebben beide teams mee te dealen net als met het issue ‘wie is de scheidsrechter van de dag?’. BSC ’69 had moeten weten dat de KNVB geen scheids kon afvaardigen. Maar om 12 uur is men door dit nieuws toch erg verrast. Een clubman wordt op de valreep verzocht om deze belangrijke wedstrijd te fluiten. Rijnvogels gaat hiermee akkoord en het moet gezegd, de in principe partijdige invaller doet het prima en vooral eerlijk. Het wordt hem trouwens ook niet al te moeilijk gemaakt want ondanks alle strijd verloopt de partij altijd fair en zonder het soms gebruikelijke gemopper.

Gerald is vandaag afwezig en Roy doet weer een beroep op de jeugd. Julian en Sten van de JO19 reizen mee. Julian staat bij aftrap onder de lat. Broer Sander, Max, Sander B. en Sten zijn de wissels. De vogels beginnen goed aan de wedstrijd ook is de eerste kans na een counter voor BSC. Dat zal ook het wedstrijdbeeld blijven. Waar de gasten het met combinatievoetbal over de vleugels proberen zoeken de gastheren de lange bal op de snelle en sterke spitsen. Rijnvogels heeft de partij onder controle maar komt moeilijk tot uitgespeelde kansen. Schoten van Marvin en Nick gaan over. Achterin is het oppassen geblazen maar Julian is op zijn post, zelfs voor het ‘testje’ van rechtsback Job (terug koppen van dichtbij de doellijn).

In de rust valt Max in voor Mitchell en even later Sander J. voor Colin. De bezoekers dringen nu nog sterker aan maar de beste kansen op de eerste treffer zijn verrassend voor BSC. De midvoor loopt op elke lange bal en kan twee keer afdrukken (naast) en een kopbal na een corner valt boven op de lat. Maar de counters van de thuisploeg worden steeds spaarzamer en de druk van de vogels steeds groter. Een prachtige opening van Rens op de weer eens opgekomen Nick leidt de 0:1 in. Nick haalt de achterlijn en trekt de bal perfect voor. Niels staat op de juiste plek en verzilvert deze kans. Rijnvogels jaagt op de beslissende 0:2 maar BSC heeft alles geluk van de wereld (poeier van Sander J. tegen de onderkant van de lat, kopbal van Corné, vrije trap van Rens en reflex met de voet van de keeper) en blijft in de race. Vlak voor tijd komt BSC nog een keer naar oren. De bal wordt in drie instanties niet goed weggewerkt door de Rijnvogels defensie en valt dan na een laatste parade van Julian voor de voeten van een BSC aanvaller. Volstrekt tegen de verhouding in scoort hij van dichtbij de gelijkmaker. De Katwijkers proberen nog even de schade te repareren maar waar de scheids minimaal vijf minuten extra tijd voor diverse blessurebehandelingen (van BSC) erbij had moeten trekken laat hij het bij slechts één minuutje.

Een na een sterke tweede helft teleurstellend resultaat. Tot ieders verrassing brengt het de Rijnvogels wel weer naast koploper Valken ‘68 dat tegen Meerburg de eerste nederlaag van het seizoen moet incasseren. En laat juist Meerburg de volgende tegenstander van de vogels zijn. Het ligt allemaal heel dicht bij elkaar in deze klasse. De meest constante ploeg zal uiteindelijk met de buit, d.w.z. het kampioenschap, vandoor gaan. Eens kijken hoe lang Het Derde hiervoor in de race blijft.