Heren 3 verslikt zich in taaie hekkensluiter

Derde verslikt zich in taaie hekkensluiter

Op een winderig veld schotelen beide teams de toeschouwers een knotsgekke slotfase met maar liefst 5 doelpunten in amper 15 minuten voor. Als de kruitdampen zijn opgetrokken staat er een gelijkspel op het scoreformulier en loopt de ploeg van de trainers Roy en Ingmar gelijk in de eerste wedstrijd na de winterstop averij op. Hierop was aan Rijnvogels-kant niet gerekend maar het moet gezegd, de bezoekers, die in zwaar vaarwater verkeren, hebben zich dit punt redelijk verdiend. Zware teleurgestelde Rijnvogels na afloop uiteraard. In de laatste minuten twee keer een voorsprong uit handen geven is bijzonder zuur. Dat moet beter wil het Derde volgende week een goed resultaat bij het sterke team van VVSB boeken.

De voortekenen waren al niet al te best: Bij de op zich prima oefenzege tegen tweedeklasser Ter Leede afgelopen week viel Michiel zwaar geblesseerd uit. Stand-in Roy moest er eveneens gehavend van af en zo speelde na rust keeper Hans in de aanval en Rik op goal (beiden trouwens zeer verdienstelijk). Dat er aan het eind van deze wedstrijd überhaupt een elftal stond is aan de invalbeurten van twee spelers uit de JO19 te danken (Timon en Revano) die prima meededen. Timon scoorde zelfs en is ook vandaag als invaller na rust van de partij.

Over de partij van vandaag: het is duidelijk dat de wind grote invloed op de wedstrijd zou hebben. Hoge uittrappen vliegen soms linea recta terug naar de eigen helft en alle acteurs hebben regelmatig moeite de bal te controleren. Rijnvogels speelt in de eerste helft tegen de wind in maar neemt toch als eerste het initiatief maar kan de spitsen vooralsnog niet bereiken. BSC komt af en toe naar voren en probeert het met een paar opportunistische afstandsschoten. Niet eens zo verkeerd want de bal wordt ‘door de wind gedragen’ en dat maakt het voor een keeper lastig om schoten goed in te schatten. Dat blijkt bij een vrije trap van de zijkant na een kwartier spelen. Hans denkt de bal rustig uit de lucht te kunnen plukken maar wordt volledig verrast door een windvlaag die de bal meeneemt en onder de lat laat inslaan. Een koude douche voor de thuisploeg. Het lukt in het volgende half muur maar zelden om lijn in het spel te krijgen en kansen af te dwingen. Joep en Mike zijn een keer gevaarlijk en Nick mikt na een mooie kapbeweging in de zestien net te hoog. Met een achterstand maar ook met de zekerheid van het windvoordeel in de 2e helft gaan de mannen richting de kleedkamer.

En het begin van Rijnvogels na rust is dan ook stormachtig. De zestien van de ploeg uit Benthuizen wordt omsingeld en binnen een paar minuten hebben Max en Timon de eerste kansen. De gelijkmaker wil echter vooralsnog niet vallen. En het spel wordt naarmate de wedstrijd vordert ook niet beter. BSC ramt alles naar voren en hoopt op een beslissende uitbraak. Die komt er bijna. Want nadat invaller Rens met een vrije trap het aluminium raakt ligt de bal aan de overkant ineens in het doel achter Hans. De wat warrig communicerende scheidsrechter wijst eerst naar de middenstip om daarna toch een handsbal van de midvoor te constateren en kleurt de treffer (terecht) af. Met nog een kwartier te spelen valt dan toch de 1:1 als Nick bij de tweede paal de corner van Rens binnen schiet. De Rijnvogels zetten nu aan en het is Mike die uit de draai in de 85e minuut de 2:1 scoort. BSC lijkt verslagen maar begint aan de hand genomen door twee verse krachten aan een slotoffensief. De vogels-defensie begint te wankelen en als er dan ook nog slecht wordt uitverdedigd en de bal voor de eigen zestien wordt verspeeld slaat BSC genadeloos toe en scoort fraai de 2:2. Toch richt de thuisploeg zich weer op en in de tegenaanval is het weer Mike die goed wordt vrijgespeeld en koeltjes afrond. Waar iedereen denkt dat de buit binnen is en de weerstand gebroken zetten de gasten nogmaals aan. Rijnvogels komt in alle duels een stap te laat en dan gebeurt het ondenkbare: in de 93e minuut wordt de bal panklaar voorgegeven en van dichtbij voor de 3:3 binnen geknikt. Tien seconden later is het over en lijden de vogels een volkomen onnodig puntverlies.

Het is niet anders maar wel erg jammer. De laatste twee (wind)wedstrijden tegen laagvliegers BSC en Meerburg leveren slechts twee ipv zes punten op. Anders zou Heren 3 meer meedoen om de knikkers. Enfin, er zijn nog voldoende wedstrijden en de nederlaag van Sporting Leiden tegen Voorschoten laat zien, dat er veel mogelijk is in deze poule (en in deze periode). Lasten wij hopen dat een paar geblesseerden binnenkort weer aan boord zijn (Jan, MIchiel). In ieder geval goed om te zien dat Job na zijn polsbreuk vandaag voor het eerst weer minuten kon maken. Op naar de wedstrijd uit en tegen VVSB. Om 12.15 uur is de aftrap op sportpark De Boekhorst.