Heren 3 swingt bij lenteweer

KRSV Vredenburch 2 : FC Rijnvogels 3 2:10 (0:6)

De eerste lentedag van het jaar geeft de Rijnvogels vleugels. In een flitsende eerste helft wordt de rodelantaarndrager uit Rijswijk van het kastje naar de muur gestuurd en is de ene combinatie nog mooier dan de andere. Bij rust is de wedstrijd al lang gespeeld. De vogels nemen daarna wat gas terug maar de dubbele cijfers worden in de tweede helft alsnog bereikt. Corné met vier treffers is de gevierde man maar de hele ploeg speelde vandaag een geweldige pot.

Achteraf veroorzaakten de obstakels op de A44 en de files rondom Den Haag voor spelers en supporters nog de grootste problemen op deze mooie zaterdagochtend. Na een paar minuten aftasten draaien de Rijnvogels de gashendel wijd open. De linies van Vredenburch staan ver uit elkaar en de gasten uit Katwijk maken er gretig gebruik van. Door het midden of via de vaak opkomende backs Nick en Job worden de gastheren onder druk gezet en aan alle kanten voorbij gelopen. Wie anders dan Corné opent in de 10e minuut na een snelle counter de score. En als Mark na een corner van Rens bij de tweede paal de 0:2 binnen knikt is de wedstrijd eigenlijk al beslist. De Rijnvogels tonen zich bijzonder gretig en blijven het tempo hoog houden. Exact op het moment dat ook trainer/coach Roy arriveert (hij moest nog zijn jeugdteam coachen) heeft Vredenburch echter de eerste en enige kans in de eerste helft. Maar de wilde trap gaat meters over en Hans hoeft niet in te grijpen. Maar dit korte intermezzo wordt ruw onderbroken als scherpschutter Rens zijn vizier begint in te stellen. Na twee pogingen die de in een zwarte maillot (!) geklede keeper nog kan keren gaat de derde via de binnenkant van de paal erin. En nadat Corné eerst nog de 0:4 maakt is de vijfde weer voor Rens. Een pegel in de kruising die de keeper alleen maar heeft gehoord. Wouw. Corné zorgt met zijn derde doelpunt voor de ruststand. Opgewekte gezichten aan Rijnvogels kant want zo makkelijk was het in de heenwedstrijd (2:1) helemaal niet gegaan en men vandaag had veel meer weerstand verwacht.

Na de pauze mag Kevin gaan rusten (hij speelde later nog bij zijn team JO19) en komt Mike in het veld. Later vervangt Max spelmaker Rens. Mike heeft weinig tijd nodig om zijn naam bij te schrijven op de scorerslijst van vandaag. De eerste versnelling is zijn tegenstander te machtig en hij rond vrij voor de keeper koeltjes af. Corné en nog twee keer Niels zorgen voor de overige treffers in de tweede helft die iets minder amusementswaarde heeft dan de eerste. Geen wonder want in gewonnen stand is het niet altijd makkelijk geconcentreerd te blijven. Vredenburch redt de eer met twee doelpunten die ze zich ook redelijk hebben verdiend. Vooral op hun sterke linker kant staan er een paar leuke voetballers die ongeacht de deprimerende tussenstanden hun best blijven doen en een aantal kansen en twee treffers afdwingen. Ervaren scheidsrechter Joop Lammers fluit de wedstrijd na vermakelijke 90 minuten af en de drie punten gaan mee terug naar Katwijk.

Het wordt steeds duidelijker dat de race om het kampioenschap tussen Leiden 2, Docos 2 en de Rijnvogels zal gaan. Alle drie ploegen laten zelden punten liggen. De onderlinge duels moeten dus voor de beslissing zorgen. Volgende week spelen Docos en Leiden de Leidse derby tegen elkaar. Kijken of er voor de Rijnvogels een gunstig resultaat te voorschijn komt. Dan moet uiteraard eerste zelf gewonnen worden van SEV 3 (aftrap 12.30 uur). Dus, het credo moet zijn: focus op de eigen wedstrijd leggen en pas daarna voorzichtig naar Leiden kijken…