Heren 3 redt punt in extremis

FC Rijnvogels 3 : VVSB 2 1:1 (0:0)

Derde redt punt in extremis

Vandaag de eerste thuiswedstrijd van het derde in het nog jonge seizoen. Na de valse start van afgelopen week de kans om zich te revancheren en de eerste punten te behalen. Roy en Ingmar moeten de opstelling ten opzichte wijzigen want Marc is ziek en Joep geblesseerd. Daartegenover staat dat Max en ‘Parel’ weer terug zijn. Max staat in de basis op het middenveld en Jan en Michiel vormen het centrum achterin. Voorafgaand aan de warming-up wordt de teamfoto in de nieuwe tenues genomen. Een mooi gezicht op deze zonnige dag. Afgelopen dinsdag ontvingen de spelers ook de rest van de kleding van de nieuwe kledinglijn. Trainingsshirts, trainingsbroek, trui, jas etc., een hele rits aan spullen. Een fantastische ondersteuning voor het Derde van de diverse sponsors. Hartelijk dank namens spelers en staf.

Over de wedstrijd: De tegenstander van vandaag, VVSB, heeft net als de vogels een zeer jong team. Ze boekten vorige week een ruime overwinning en komen dus met zelfvertrouwen naar de Kooltuin. In de openingsfase is echter vooral voorzichtigheid het motto. Beide ploegen proberen rustig op te bouwen en geduldig te spelen. Een attractief kijkspel wil het voor de toeschouwers vooralsnog niet worden. Omdat de gasten steeds vroeg druk zetten moet Hans regelmatig de lange bal spelen wat zelden tot goede aanvallen leidt. VVSB heeft meer balbezit dan de Rijnvogels maar komt voor rust ook niet tot uitgespeelde kansen. Gevaar ontstaat eigenlijk alleen na spelhervattingen maar ook dan winnen meestal de verdedigers het van de aanvallers.

Roy stuurt na de pauze Parel en Sander J. voor Colin en Marvin in het veld. Later komt ook Niels voor Tom. Beide ploegen proberen nu het tempo op te voeren en dreigender voor de doelen te worden. VVSB komt daarbij als eerste tot een echte kans. Gelukkig raakt een aanvaller in de zestien de bal niet zuiver en vliegt zijn schot tegen de lat. Hier komen wij goed weg. Rond 20 minuten voor tijd is het wel raak. Een corner wordt slecht verdedigd en een VVSB speler kan van dichtbij makkelijk inkoppen.

Nu wordt het lastig want de vogels kwamen tot nu toe niet door de defensie van VVSB heen. Maar de ploeg recht haar rug en zet er collectief nog maar een tandje bij. Het resulteert in meerdere grote kansen op de gelijkmaker. Nick en Jan raken na hoekschoppen koppend de paal, een vlammend schot van Sander B. wordt gekeept en Jan kan de keeper van dichtbij niet passeren. Hij vindt even later wel het net na weer een goede corner van Parel. De ervaren scheids heeft echter een duwfout van Jan gezien (ik niet) en keurt de gelijkmaker af. Zo verstrijkt de tijd en wil de inmiddels dik verdiende 1:0 maar niet vallen. Jan staat intussen in de spits en achterin staan wij een-op-een. De blessuretijd is begonnen en bij de zoveelste hoekschop houdt keeper Hans het ook niet meer achterin. Hij stormt naar voren. De bal valt inderdaad precies voor zijn voeten en hij haalt verwoestend uit. Er volgt een heuse scrimmage die met wat geluk bij Niels vD eindigt die koelbloedig de trekker overhaalt en de 1:1 scoort. Veld 3 ontploft bijna. Maar het is nog niet ‘Schluss’. De vogels ruiken bloed en in de allerlaatste minuut krijgt Sander na goed voorwerk van Niels vD nog een grote kans om het tij helemaal te keren. Maar weer ligt de VVSB keeper in de weg.

Zo blijft het bij een gelijkspel. Over 90 minuten waarschijnlijk een verdiende uitslag maar als je aan de vele kansen in de laatste fase van de wedstrijd terugdenkt had er zeker meer ingezeten. Trainer Roy was realistisch na afloop: “Op het ogenblik moet wij het van hard werken hebben. Het gaat niet van alleen.” Hij hoopt dat de ploeg de volgende weken meer zelfvertrouwen krijgt en wat soepeler draait. Volgende week de uitwedstrijd bij Rohda ‘76. De aftrap in Bodegraven is wederom om 11.45 uur.