HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 3 overtuigt in Noordwijk

Heren 3 overtuigt in Noordwijk

VV Noordwijk 3 : FC Rijnvogels 3 0:3 (0:2)

Weer veel afgelaste wedstrijden vandaag. Het derde mag echter aan de bak en dat in ons buurtdorp Noordwijk tegen de plaatselijke Heren 3. Terwijl hun eerste elftal een klinkende overwinning op het hoofdveld boekt gaan ook de mannen van coach Roy Mulder op veld 2 op jacht naar doelpunten. Als de teller uiteindelijk bij 3 blijft steken levert dat een nog vrij bescheiden uitslag op. Het hadden er ook zes of zeven goals voor de vogels kunnen zijn.

Tegenover het jonge team van Rijnvogels 3 staat vandaag een ploeg met een aantal routiniers in de gelederen. Dat zegt op papier niet zo veel. Tijdens de wedstrijd werd echter duidelijk dat de Rijnvogels over meer drive en vaak ook meer snelheid beschikken. Uitblinker Corné bijvoorbeeld was door de achterhoede van Noordwijk amper af te stoppen. De gasten uit Katwijk verschenen geconcentreerd aan de aftrap en gaven in de eerste helft bijna geen kans weg. Versterkt door Stef Onderwater op het middenveld en Taufik Akhrif als linksback duurde het een klein kwartier voordat Niels van der Plas na goed voorbereidend werk van Sander Bakker en Corné Dijkhuizen met een mooi stiftje de 0:1 scoorde. En na een half uur was het Stef Onderwater die de marge na weer een snelle aanval verdubbelde. Noordwijk probeerde voorin druk te zetten en had ook veel balbezit maar kansen leverde het allemaal niet op. Daarvoor was halverwege de eerste helft de hulp van een Rijnvogel nodig die de bal vanaf de middenlijn zomaar in de voeten van de rechtsbuiten van de thuisploeg schoof. Gelukkig was het uitpakken van dit gastgeschenk te veel gevraagd voor deze aanvaller. Anders had het op dit moment ineens 1:1 gestaan.

De voorsprong werd na de pauze verder uitgebouwd. De mooiste treffer van de middag kwam van de rechter voet van Corné Dijkhuizen die knap werd vrijgespeeld. Alleen voor de keeper kan je de bal in principe ook over de grond naar binnen schuiven. Corné daarentegen koos voor de spectaculaire oplossing en ramde de bal snoeihard via de onderkant van de lat in het net. Zelfs de Noordwijk dug-out veerde op na deze ‘beauty’ (citaat: “wat een goal”). Noordwijk probeerde in de slotfase nog de eer te redden maar keeper Hans Barnhoorn wilde vandaag ‘de nul houden’ en zorgde met twee fraaie reddingen eigenhandig ervoor dat dit ook lukte.

Een sterke prestatie van het derde in deze laatste bekerwedstrijd die naar meer smaakt. Volgende week de competitiestart uit tegen SEV 3. Trainer Mulder heeft een sterke selectie van 15 min of meer gelijkwaardige spelers bij elkaar die vaak ook nog op verschillende posities inzetbaar zijn. Aanstaande zaterdag maar eens kijken hoe hij dit puzzel heeft oplost.

Fijn weekend gewenst,

Frank

17/09/2017


Alle wedstrijdverslagen van Heren 3

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media