Heren 3 na last-minute-goal in kwartfinale beker

Rijnvogels 3 : Scheveningen 3 2:1 (0:1)

Derde na last-minute-goal in kwartfinale beker

Heren 3 slaagt erin om de verrassende overwinningen op Quick Boys 3 en Excelsior 2 een passend vervolg te geven. Met een doelpunt van jeugdspeler Timon in de dying seconds van de blessuretijd buigt de thuisploeg een achterstand uiteindelijk nog om. In een echt bekerduel met volop inzet en passie. En met een hoofdrol voor de scheidsrechter van dienst die vanaf minuut één vriend en vijand verbaast met uitermate dubieuze beslissingen.

Als spelers, begeleiders en het hele publiek het na het laatste fluitsignaal over de scheidsrechter hebben is er in de 105 (!) speelminuten vooraf iets grondig misgegaan. Waar het aan lag? Moeilijk te zeggen. Feit is dat de beste man qua loopvermogen het niveau eigenlijk niet aankan en daardoor soms van grote afstand situaties moet beoordelen. Ja, en dan wordt het gissen. Ook de laagstaande zon zou misschien invloed hebben gehad want anders valt niet te verklaren dat dhr. Kiebert al in de tweede minuut voor een duidelijke duw van een Scheveningen aanvaller in de rug van Nick niet fluit. Als hij even later na een misverstand tussen Max en Julian een overtreding van onze keeper buiten de zestien eveneens niet waarneemt is de toon gezet. Spelers verliezen dan elk vertrouwen in de juistheid van zijn beslissingen en er wordt de rest van de wedstrijd bij talloze situaties monter op los geschreeuwd en geprotesteerd. Als spelers dan ook nog het gevoel krijgen dat de scheids reageert op wie het eerste of wie het hardst schreeuwt zijn de rapen gaar. Ik vermoed dat de helft van de acteurs op en naast het veld op zondag met keelpijn wakker wordt zoveel verbale schermutselingen vinden er plaats. Een schoonheidsprijs verdient het allemaal niet en gelukkig is het onnavolgbare optreden van de leidsman niet beslissend voor de uitslag (het gaat namelijk beide kanten op) maar ik kan mij de frustratie bij de verliezende partij wel voorstellen.

Enfin, niet alleen qua leiding ook wat het voetbal betreft is de amusementswaarde vandaag hoog. Na een 30 minuten vraag je je als toeschouwer af hoe het soms mogelijk is dat het nog 0:0 staat. Want zowel de Rijnvogels alsook de lijstaanvoerder uit de 3e klasse in de regio Den Haag laten diverse kansen op de openingstreffer liggen. Mike kan twee keer alleen op de keeper afgaan maar beide keren komt de goalie als winnaar uit het duel. En Rens klopt dezelfde speler met een afstandsschot die helaas tegen de onderkant van de lat knalt. Aan de overkant heeft Julian een fantastische redding in huis als hij een kopbal van dichtbij met een onwaarschijnlijk reflex over de lat tikt. En ook Scheveningen test de kwaliteit van het Katwijkse aluminium. In de 32e minuut valt dan toch de eerste treffer. Na een te korte pass van Marc moet Julian weer buiten de zestien optreden en deze keer ziet de scheids zijn overtreding wel. De vrije trap wordt langs (of door?) de muur in de verre hoek geplaatst en het staat 0:1. Alle pogingen van het derde om nog voor de pauze op gelijke hoogte te komen leveren niets op.

Na de pauze een onveranderd Rijnvogels. Scheveningen neemt verrassend als eerste het initiatief maar verder dan een paar hoge voorzetten komen zij niet. De thuisploeg wordt steeds sterker en dringt aan. Toch duurt het nog lang voordat de gelijkmaker valt. Een klein kwartier voor tijd wordt Mike lanceert. Deze keer tikt hij de bal slim langs de keeper maar weer staat de paal in de weg. Niels is gelukkig meegelopen en kan de bal van dichtbij naar binnen werken. Als Scheveningen na een brute overtreding op Parrel ook nog en zeer terecht met een man minder verder moet ruiken de vogels bloed. Met man en macht wordt naar de winnende goal gezocht maar behalve bij een aantal standaards kan de ploeg niet echt gevaar stichten. Intussen staan de invallers Timon, Dennis (beiden uit de JO19 en beiden al met een wedstrijd in de ochtend achter de rug) en Marvin in het veld. En de klok tikt maar door. Wij zitten ergens in de 9e minuut van de blessuretijd als Rens op rechts Job wegstuurt. Job heeft nog genoeg energie over voor een sprint naar voren. Hij bedient Timon in de zestien. De jonge aanvaller kapt zijn tegenstander uit en schiet met links hard richting de eerste paal. De goede keeper van Scheveningen verkijkt zich op het schot en de bal gaat erin. Met een gigantische ontlading aan de ene en enorme teleurstelling aan de andere kant tot gevolg.

Zo winnen de Katwijkers met het nodige geluk maar uiteindelijk verdient deze bekerfight en gaan nog een ronde verder. Kijken welke grootmacht (bijv. Noordwijk 2 en Lisse 2 zijn nog in de race) de loting deze keer aan onze bekerhelden koppelt. De volgende sensationele wedstrijd is volgens mij al in de maak…