HOOFDSPONSOR
Hoofdsponsor van FCRIJNVOGELS CORNELIS VROLIJK

Heren 3 late winnaar in dorpsderby

Valken ‘68 3 : FC Rijnvogels 3  0:1 (0:0)

 

Heren 3 late winnaar in dorpsderby

 

Het is herfst en dat is op deze zaterdagmiddag op sportpark ‘t Duyfrak goed te merken. Een stevige bries en de regen tijdens de 2e helft maken het voor spelers en publiek al geen pretje. Als het niveau van de wedstrijd dan ook nog tegenvalt zou je waarschijnlijk met een slecht humeur huiswaarts keren. Dat de Rijnvogels en hun trouwe supporters toch met een glimlach op hun gezicht van het veld lopen ligt aan het late doelpunt van Mike die eindelijk één van de vele kansen van de vogels na rust weet te verzilveren.

 

De coaches hebben het team vandaag weer op meerdere posities moeten aanpassen. Naast de schorsing van Parrel zal ook pechvogel Job een reeks wedstrijden moeten missen. Hij heeft op de training zijn pols gebroken en moet deze week onder het mes. Beterschap en een snelle genezing gewenst, kerel. Nick neemt zijn plaats in op rechts. Jan staat linksback en Max en Marc in het centrum. Naast Sander J. en Marvin vormen Rens en Leon (Houwer) het middenveld en staan Niels en Mike voorin. De wedstrijd is in de eerste helft in evenwicht waarbij het beide ploegen amper lukt om een bres in de verdediging van de tegenstander te slaan. De grootste kans is voor Mike die echter door de keeper wordt gekeerd. De schaarse hoogtepunten komen meestal van Jan die een aantal rushes op links laat zien (inclusief een ‘panna’ op volle snelheid). Verdedigend staat het goed en duikt Valken ‘68 slechts één keer gevaarlijk voor Hans op. Toch is trainer Roy extreem ontevreden in de pauze want de beleving die de ploeg afgelopen week tegen Sporting Leiden 90 minuten aan de dag legde is voor rust ver te zoeken. Het lijkt allemaal wat vrijblijvend en daardoor ligt het baltempo te laag en kunnen wij de tegenstander niet verrassen.

 

In de pauze komt Tom voor Sander. Het sorteert gelijk effect want nu komt er eindelijk meer ‘schwung’ over de rechte kant. Tom krijgt al na een paar minuten een grote kans om te scoren maar wacht in goede positie iets te lang. De Rijnvogels gaan nu een stuk doelgerichter te werk en scheppen een handvol goede kansen. Mike vindt nogmaals zijn meerdere in de keeper, kopballen van Niels en Marc gaan over en een geplaatst schot van Leon na een snelle combinatie op het middenveld belandt op de paal. De bal wil er niet in. Valken ‘68 komt af en toe in de buurt van onze zestien maar behalve één schot (verongelukte voorzet?) die Hans vakkundig onschadelijk maakt heb ik tot de 80e minuut geen kans meer voor de thuisploeg gezien (jullie verslaggever moest tien minuten eerder weg en heeft misschien nog iets gemist).

 

Als je denkt dat er vandaag weer geen derby-overwinning in de competitie in zit gebeurt het in de 82e minuut toch nog. Leon en Niels zetten goed door op rechts en de bal wordt op het juiste moment teruggelegd op Mike die hem met overtuiging binnen knalt. Goed dat juist hij scoort want het scheelde weinig en hij had even daarvoor bij een charge van zijn tegenstander een blessure opgelopen. Geel was voor deze actie meer dan verdiend.

 

Net zoals de overwinning van de vogels die hierdoor in de middenmoot van de ranglijst zijn beland. Met een overwinning op SEV volgende week (12.15 uur) zou de weg verder omhoog kunnen worden ingeslagen. Maar dan moeten beleving en overtuiging vanaf de aftrap aanwezig zijn.

 

Frank

11/11/2018


Alle wedstrijdverslagen van Heren 3

Copyright 2016 · Alle rechten voorbehouden · handMade in Noordwijk by Outhands Internet & Media